Nadežda Pučkova: “Man palīdz visi, izņemot valsti” 0

Ceturtdiena, 26 jan 2017, 08:00 Versija drukāšanai

Nadežda Pučkova: “Man palīdz visi, izņemot valsti”


Kamēr valsts vēl joprojām izskata iespēju apmaksāt operāciju Nadeždai Pučkovai, viņa baidās nomirt no asinsizplūduma galvas smadzenēs un atstāt savas divas meitas bez mātes, tāpēc lūdz viņai palīdzēt sakrāt nepieciešamo naudas summu braucienam pie Minhenes neiroķirurgiem. 

 

Laiku pa laikam redakcija “СейЧас” saņem jautājumus no lasītājiem “Kā tur klājas mūsu Nadjai?” 26. Gadīga daugavpiliete Nadežda Pučkova daudziem pilsētas iedzīvotājiem kļuva par savējo. Mēs turējām par viņu īkšķus, kad viņa brauca uz apstarošanu ar kibernazi, vācām naudu konsultācijai Minhenē, gaidījām labas ziņas par smadzeņu kavernomas izoperēšanu.

 

Taču, diemžēl, uz bieži uzdoto lasītāju jautājumu mums nākas atbildēt: “Viss tāpat”. Nauda operācijai Minhenē joprojām nav savākta. Iespējams, nepieciešamo naudas summu būtu iespējams savākt, ja pieslēgtos labdarības fonds Ziedot.lv, līdzīgi kā divās pirmajās reizēs. Taču tā pārstāve, kuras pārziņā atrodas Nadjas Pučkovas lieta, Inese Danga skaidro: 

 

“Ziedojumu vākšanas uzsākšanai mums ir jābūt pārliecinātiem par to, ka valsts atteica apmaksāt cilvēkam nepieciešamo manipulāciju. Līdz šim brīdim šāda veida atteikumu gadījumā ar Nadeždas Pučkovas lietu tā arī nesaņēmām”.

 

Kā stāsta pati Nadežda, lēmumu par viņas operācijas finansēšanu pieņem Nacionālais veselības dienests. Lai dienests varētu pieņemtu lēmumu ir nepieciešams Latvijas neiroķirurgu konsilija slēdziens: vai jaunai sievietei ir nepieciešama operācija, vai viņi uzņemas veikt šāda veida operāciju. 

 

“Es biju Veselības ministrijā, un tur man pateica, ka konsilija slēdzienu es varu saņemt jebkurā Latvijas reģionālajā slimnīcā. Es aizgāju uz Daugavpils reģionālo slimnīcu un saņēmu slēdzienu. Taču izrādījās, ka tas tomēr neder Nacionālās veselības dienestam un fondam Ziedot.lv. Mani nosūta uz pieņemšanu pie Stradiņa slimnīcas neiroķirurģijas nodaļas vadītāja Egīla Valeiņa. Tuvākā pieņemšana pie viņa ir aprīlī un tikai maksas konsultācija par 75 EUR. Lēmumu par manu lietu Nacionālajā veselības dienestā atlika līdz 22.martam. Bet sanāk, ka tas ir jāatliek uz vēl ilgāku laiku, jo pie šī ārsta es netieku līdz aprīlim…..”,  skaidro meitene. 

 

Nadežda Pučkova: “Man palīdz visi, izņemot valsti”

 

Šajās lietās pieredzējusī fonda Ziedot.lv pārstāve norāda uz to, ka Nadeždai jau pašā sākumā bija jāvēršas Stradiņa slimnīcā:

 

“Tas taču ir vienkārši loģiski. Viena lieta ir reģionālā slimnīca, bet pavisam cita – Stradiņa universitātes slimnīca. Protams, ka Stradiņa slimnīcā ārstu un aprīkojuma līmenis ir augstāks. Kas ir īpaši svarīgi gadījumā, kad runa iet par galvas smadzeņu operāciju.”

 

Taču Nadežda saskaras ar šo pirmo reizi, un viņa uzsver, ka tikai izpildīja Veselības ministrijā saņemtos norādījumus. Tātad, iespēja saņemt palīdzību operācijas apmaksāšanai no Latvijas valsts joprojām pastāv, taču skaidrība šajā jautājumā parādīsies vēl pēc trim mēnešiem, ne agrāk.

 

Tikmēr MRT, kuru nesen veica Nadežda, parādīja, ka viņas veselības stāvoklis tikai pasliktinās. Jūtas viņa tik pat slikti. Sapņo tomēr uztaisīt operāciju Minhenē, kur viņai par 30 100 EUR ir gatavi izoperēt nedabisku veidojumu, kas draud ar asinsizplūdumu risku galvas smadzenēs. 

 

“Mēs ar vīru kur tikai negriezāmies: vācu, angļu, krievu labdarības fondos. Un daudzi no viņiem atsaucās. Pusotru tūkstoti euro atsūtīja no uzņēmuma Ikea fonda, Krievijas Konstantina Habenska fondā man ieteica citas vietas, kur es varētu griezties. Sniegt palīdzību Eiropas iedzīvotajiem viņiem ir apgrūtinoši: sankcijas! Taču vienā gadījumā viņiem tomēr izdevās pārskaitīt man tūkstoti euro. Braslavas iedzīvotāji, kur es pavadīju daudz laika bērnībā, “pa diedziņam no visas pasaules” savāca 800 euro. Bet kad vāca naudu pirmo reizi, iedomājieties, 300 euro man pārskaitīja uzņēmums LMT. Uzzināja par manu slimību, atrada savā datu bāzē, ka es toreiz biju viņu klients, un nolēma palīdzēt. Daudz labsirdīgu cilvēku no visas pasaules atsaucas uz manu lūgumu. Esmu pateicīga katram, kas pārskaitīja man kaut vienu euro vai vienkārši atbalstīja. Ziniet, man palīdz visi, izņemot mūsu valsti. Taču uz šo dienu ir savākta lielākā naudas summa, un es ticu, ka tomēr ir iespēja savākt atlikušo un, beidzot, doties uz Minheni uz operāciju. Vēl ir nepieciešami 11900 euro. Un es lūdzu šo naudas summu apkārtējiem cilvēkiem – vairāk man nav pie kā griezties”, saka Nadežda Pučkova. 

 

Palīdzēt Nadeždai savākt nepieciešamo naudas summu var, pārskaitot naudu uz viņas kontu:

 

Nadežda Pučkova,

p/k 290990-10224,

LV05HABA0551039849079.

Nadeždas tālruņa nr.: 27797388.

PayPal konts: nadezdapuchkova1990@mail.ru.

0
Autors:Grani.lv
Foto:publicitātes attēls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti