Atklātā lekcija “Getting Started with IT” no Google Developer Group 0

Otrdiena, 21 mar 2017, 14:01 Versija drukāšanai

Atklātā lekcija “Getting Started with IT” no Google Developer Group
Google Developer Group ielūdz Jūs uz atklāto lekciju “Getting Started with IT”, kas notiks 1.aprīlī, 12:00, Daugavpils biznesa inkubatora telpās (​Viestura iela 2)​.


Pasākuma laikā Jums būs iespēja iepazīsties ar programmētāju darba specifiku - kādas iemaņas ir īpaši nepieciešamas, mācību procesa raksturīgākās grūtības kā arī veidot kompetentu priekšstatu par Informācijas tehnoloģiju (IT) nozaru darbību.

 

Lai piedalītos lekcijā ir nepieciešams iepriekš reģistrēties, pārejot uz šo saiti.

 

Pašlaik Daugavpils pilsētā ir salīdzinoši neliels, ar IT nozari saistītu norišu skaits. Taču šogad dibinātā organizācija Google Developer Group Daugavpils sola šo situāciju mainīt - regulāri rīkojot lekcijas kā arī tīklošanās (networking) un darbsemināru (workshop) pasākumus. Google Developer Group Daugavpils — ir bezpeļņas organizācija un tikšanās vieta tiem, kas mīl tehnoloģijas kā arī alkst pēc jaunām zināšanām un domubiedriem. Daugavpils šūniņas dibinātāji ir Jevgeņija Žiģisova un Anatolijs Vjalihs (Heyday un dizaina aģentūras Norrskog līdzdibinātāji), kā arī DU studenti un junior kategorijas izstrādātāji Geula Tsipina un Maksims Čumaks.

 

Mūsu mērķis - izveidot saliedētu un organizētu IT kopienu Daugavpilī, attīstīt jaunuzņēmumu kultūru, aicinot visus interesentus iesaistīsities IT jomas aktivitātēs. Visi vieslektori ir praktizējoši izstrādāji, kuri labprāt dalās ar savām zināšanām un ir gatavi atbildēt pat uz vispiņķerīgākajiem jautājumiem.

 

Visu pasākumu apmeklējums ir bezmaksas.


Pasākuma programmā:


1. Aleksejs Buzdins — GDG Riga, Java User Group Latvia un ikgadējās konferences Riga Dev Day līdzdibinātājs, kā referents ir biežs viesis dažāda līmeņa starptautiskās konferencēs, vadīs lekciju “Who is this Mythical Being — The Programmer?” (“Tā mistiskā būtne - Programmētājs”).

 

Mūsu tikšanos sāksim ar sarunu par programmētājiem, kas viņi ir un kā par tādu kļūt. Uzzināsim kādi mācību līdzekļi ir pieejami interneta plašumos un kā tos pareizi izmantot. Dalīšos iespaidos, izstāstot savu piecu gadu pieredzi reālā programmētāja darbā kā ar pastāstīšu, kas man palīdz gūt gandarījumu no paveiktā, mudinot patstāvīgi pilnveidot savas prasmes.


2. Sergejs Kibišs — GDG Riga organizators, programmnodrošinājumu izstrādātājs finanšu tehnoloģiju (fintech) uzņēmumā Transact Pro un web-tehnoloģiju entuziasts, uzstāsies ar lekciju “Discover the IT universe” (“Izzinām IT visumu”)

 

Apskatīsi IT visumu, sākot ar tā uzbūves bāzes elementiem - internetu, serveriem un mākoņiem, kā tas viss tiek veidots un kādus uzdevumus tie ir radīti risināt. Pēc tam apskatīsim mūsu kabatierīcēs, “viedās mājas un lietas” kā arī ieskatīsimies virtuālās realitātes, robotikas un dronu tehnoloģiju nākotnes attīstības perspektīvās.


Pasākumu organizē Google Developer Group Daugavpils un Daugavpils biznesa inkubators sadarbībā ar radošo industriju attīstības projektu Heyday, Google Developer Group Riga un Google Developer Group for Central and Eastern Europe.

 

Atklātā lekcija “Getting Started with IT” no Google Developer Group

0
Autors:Preses relīze
Foto:Google Developer Group Daugavpils

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti