Daugavpilī jau atklāta jaunā tūrisma sezona 0

Otrdiena, 25 apr 2017, 13:30 Versija drukāšanai

Daugavpilī jau atklāta jaunā tūrisma sezona
21.aprīlī Daugavpilī tika dots starts jaunajai 2017.gada tūrisma sezonai. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (DMRMC) notika plaši apmeklēts Daugavpils 2017.gada tūrisma sezonas atklāšanas pasākums, kurā bija klāt tūrisma uzņēmēji, gidi, tūrisma objektu u.c. tūrisma nozares pārstāvji.


Masu saziņas līdzekļu un tūrisma objektu pārstāvji uz DMRMC devās ar retro tramvaju, un viņiem pirmajiem bija iespēja novērtēt 2017.gada tūrisma sezonas jaunumu – ekskursiju retro tramvajā “Daugavpils pa tramvaja logiem”, kuru sagatavojusi Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības aģentūra ar AS “Daugavpils satiksme”.

 

Tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma laikā nozares pārstāvjiem bija dota iespēja uzzināt jaunās sezonas aktualitātes: Daugavpils tūrisma jaunumus, Daugavpils pilsētas attīstības tendences, Daugavpils lielākos kultūras pasākumus, kā arī jaunumus, ko piedāvās zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils", Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs, Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāle. Tika sniegta informācija par "Skrien Daugavpils" pusmaratona 2017 posmu, kas Daugavpilī norisināsies jau 30. aprīlī.

 

Atskatoties uz aizvadīto darba cēlienu, notika konkursa "Daugavpils tūrisma balva 2016" uzvarētu apbalvošana. Par uzvarētājs nominācijā “Jaunais tūrisma objekts 2016” tika atzīts Šmakovkas muzejs. Uzvarētājs nominācijā “Jaunā tūristu mītne 2016” – jaunā viesnīca “Homelike Hotel”. Nomināciju “Jaunais ēdināšanas uzņēmums 2016” saņēma restorāns “Art Hub” , bet titulu “Tūristu gids 2016” – muzeja “Ebreji Daugavpilī un Latgalē” direktors un gids Josifs Ročko. Tika pasniegta arī balva nominācijā “Gada tūrisma objekts 2016”. To saņēma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kurš 2016. gadā apkalpoja 39% no visos Daugavpils tūrisma objektos uzņemto apmeklētāju skaita.

 

Spītējot brāzmainajam vējam, kas mijās ar slapja sniega un lietus šaltīm, nozares pārstāvji piedalījās flešmobā “Daugavpils ir tūrisms”, kura laikā Rotko centra pagalmā, tika izveidots daudzkrāsains Daugavpils logotipa D burts, kurā bijā sastājušies pasākuma dalībnieki ar daudzkrāsainiem baloniem rokās. Tad uz cietokšņa vaļņa atskanēja lielgabala šāviņš, un debesīs, sveicot jauno sezonas atklāšanas pasākumu, pacēlās daudzkrāsainu balonu mākonis.

 

Zīmīga, ka šajā dienā DMRMC svinēja savu 4.dzimšanas dienu, kas vienlaikus savijās ar Mākslas dienu atklāšanu, kuru ietvaros tika atklāta jaunā izstāžu sezona, un pirmo reizi Latvijā tika eksponēta slavenā mākslinieka Edvarda Munka (Norvēģija) oriģinālglezna "Advokāta Ludviga Meijera portrets", ko varēs apskatīties līdz pat septembrim. Zīmīgi, ka Izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma atklāšanas tiešraidi varēja vērot Daugavpils.Travel profilā facebook.com.

 

Vakarā pasākumu noslēdza sarunu sols "LAVKA", kurā piedalījās Reinis Spaile - pasākuma "Ezera Skaņas" organizators , Aigars Runģis - „Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks un eko ciemata "Amatciems" pārstāvji. Savukārt šī pasākuma mērķauditorija bija jaunieši, kas varēja ne vien dzirdēt uzņēmēju stāstījumu par gūto pieredzi, bet arī uzdot jautājumus un iesaistīties diskusijās.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti