Dome plāno nomainīt ielu gaismekļus piecos Daugavpils mikrorajonos 0

Piektdiena, 13 mar 2015, 15:12 Versija drukāšanai

Dome plāno nomainīt ielu gaismekļus piecos Daugavpils mikrorajonos
Ārkārtas Finanšu komitejas sēdē un domē tika skatīti jautājumi par pilsētas apgaismojumu. Deputātus iepazīstināja ar ielu apgaismojuma gaismekļu atjaunošanas projektiem. Komunālās saimniecības parvalde pieņēma lēmumu piedalīties atklātā Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta finansētajā projektu konkursa ar projektu “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana ielu apgaismojuma infrastruktūrā Daugavpils pilsētas Jaunbūves mikrorajonā, pilsētas centrā un Gajokā".


Kopējās projekta izmaksas, kas tiks īstenots Jaunbūves mikrorajonā sastāda 303 193,33 eiro. Par šiem līdzekļiem tiek plānots iegādāties 207 energoefektīvus gaismekļus un uzstādīt ielu apgaismojumam Ziemeļu, Užvaldes, Ventspils (no Jātnieku ielas līdz Plūmju), Kļavu, Kastaņu, Plūmju, Aglonas, Avotu, Atmatas, Aizputes, Līvānu, Valkas (no Užvaldes līdz Plūmju), Neretas ielās.

 

Pilsētas centrā par 649 058,52 eiro tiek plānots iegādāties 899 energoefektīvus gaismekļus un uzstādīt ielu apgaismojumam Stacijas, Krāslavas, Alejas, Viestura, Mihoelsa, Cietokšņa, Ģimnāzijas (no Rīgas līdz Lāčplēša ielai),Vienības (no Lāčplēša līdz Raiņa ielai), Teātra, Muzeja (no Parādes līdz Vienības ielai un Lāčplēša ielas rajonā), Institūta, Kr. Valdemāra, Raiņa, Imantas (no Daugavas līdz Vienības ielai), Lāčplēša (no Muzeja līdz Cietokšņa ielai ), Saules, Sakņu, Indras, Dagdas, Maizes, Rīgas (no Daugavas līdz Cietokšņa ielai), Kandavas, Parādes, Balvu, Stadiona, Sporta, Vienības laukums, Daugavas (no 18. novembra līdz Cietokšņa ielai), apgaismojums pie t/c SOLO, Vienības tilts, transporta mezgls (Stacijas, Kārklu un Kraujas ielas).

 

Projekta izmaksas, kas tiks īstenots Gajoka mikrorajonā sastāda 122 671 eiro. Par šiem līdzekļiem tiek plānots iegādāties 140 energoefektīvus gaismekļus un uzstādīt ielu apgaismojumam Nometņu, (no Februāra līdz mājai nr. 66), Dzelzceļu, Februāra, Dzirnavu, Vidus, Bruģu, Tirgus, Jauna, Burtnieku, Fabrikas, Podnieku, Laivu, Kalēju, Centrālā un Ūdensvada ielās.

 

Visos gadījumos tiek plānots saņemt KPFI finansējumu 70% apmērā, bet Daugavpils domes līdzfinansējums sastādīs 30%. Projektus plānots realizēt līdz šī gada maija beigām.

 

Kā portālam pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, šie mikrorajoni tika izvēlēti apzināti, jo tur ir visvairāk neenergoefektīvu gaismekļu, kas patērē daudz elektroenerģijas. Ja tos nomainīt uz energoefektīviem, tad pašvaldība ieekonomēs 50% no izdevumiem, kas paredzēti pilsētas apgaismošanai.

 

Jāpiebilst, ka projektu iesniegšanas termiņš Vides aizsardzības fondā ir noteikts 19. marts.

 

Vēl divi domē izskatītie jautājumi skar grozījumu veikšana 2013. gada pieņemtajos lēmumos par Judovkas un Grīvas ielu apgaismoju; galvenokārt tie attiecas uz finansēšanu. Pagājušajā reizē, kad pašvaldība piedalījās projektu konkursā ar šiem projektiem un saņēma finansējumu, tad piedāvājumi no būvniekiem pārsniedza līdzekļu apmēru, kas tika noteikts projektā un tāpēc no šīs ieceres bija jāatsakās.

 

Tagad projektu izstrādātāji veica grozījumus projektā – samazināja celtniecības darbu apjomu. Pašvaldība atteicās no apgaismojuma stabu un ceļa virsmas tajā vietā nomaiņas.

 

Šo jautājumu apspriešanas laikā daži deputāti apšaubīja to, ka pašvaldība var atļauties tērēt tādus līdzekļus, bet Pēteris Dzalbe uzskata, ka šobrīd tas ir atvērts jautājums un galīgais lēmums par finansēšanu tiks pieņemts, kad pilsēta saņems atbalstu šo projektu realizācijai. “Ja, kas no viņiem varēs atteikties, tāpat, kā gadījumā ar Grīvas un Judovkas projektiem”, - rezumēja priekšsēdētāja vietnieks.

Autors:Grani.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti