Lāčplēsis: Elksniņš mēģina izrēķināties ar Pašvaldības policijas priekšnieku 0

Piektdiena, 30 jūn 2017, 14:50 Versija drukāšanai

Lāčplēsis: Elksniņš mēģina izrēķināties ar Pašvaldības policijas priekšnieku
Jaunievēlētais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), atstādinot Pašvaldības policijas priekšnieku Vladimiru Gudakovski no amata pienākumu pildīšanas, ar viņu vienkārši izrēķinās, šādu pārliecību aģentūrai LETA pauda līdzšinējais Daugavpils mērs Lāčplēsis.


Lāčplēsis uzskata, ka rīkojums par Gudakovska atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas no likumības puses ir stipri vien apšaubāms. "Vēlme nokārtot rēķinus ar policijas darbiniekiem vai tās vadību, kas pilda savus pienākumus, ir regulāra parādība. Elksniņa kungs laikam uzskata, ka policija ir nelikumīgi rīkojusies viņa nepieteiktās tikšanās gaitā ar vēlētājiem Jaunajā Forštadtē, kuras laikā bija atbraukusi kāda fiziska persona un skaļi klausījusies mūziku. Elksniņš laikam ir neapmierināts par to, ka pašvaldības policija šajā situācijā bija rīkojusies nevis pēc pasūtījuma, bet gan tikai likuma ietvaros," teica Lāčplēsis.

Bijušais Daugavpils mērs pauda neizpratni par to, kāpēc Elksniņam nav pretenziju, piemēram, pret valsts policiju, kas šajā gadījumā vispār neko nedarīja. "Uzskatu, ka Elksniņš vienkārši grib atriebties policijai," teica Lāčplēsis.

 

Jau vēstīts, ka Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš parakstījis rīkojumu par Pašvaldības policijas priekšnieka Gudakovska atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz trim mēnešiem.

 

Šajā laikā Gudakovskim aizliegts atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus. Uz atstādināšanas laiku Gudakovskim tiks izmaksāta vidējā izpeļņa par visu darba piespiedu kavējuma laiku.

 

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Daugavpils pilsētas domes preses dienestā, Daugavpils domē pēdējās dienās saņemtas četras sūdzības par Pašvaldības policijas darbu un iespējamiem pārkāpumiem tās priekšnieka Gudakovska darbā.

 

Pirmā sūdzība ir par to, ka Pašvaldības policijas priekšnieks neveica pārbaudi sakarā ar dienesta ieroču pielietošanu, neievērojot ieroču aprites noteikumus, kā arī Pašvaldības policijā netiek uzskaitīts izlietotās munīcijas patēriņš un notiek padoto darbinieku emocionāla ietekmēšana.

 

Otrā ir privātpersonas sūdzība par Pašvaldības policijas bezdarbību, nenovēršot sabiedriskās kārtības pārkāpumu Daugavpilī, Jaunās Forštadtes rajonā šī gada 28.maijā un nesniedzot personai atbildi uz sūdzību.

 

Trešā ir vēl vienas privātpersonas sūdzība par to, ka viņa kā cietušā tiesības netika ievērotas, ko pierāda Latgales apgabaltiesas lēmums, kurā tiesa atzina Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka Gudakovska trīs lēmumus par prettiesiskiem un tos atcēla.

 

Ceturtā sūdzība ir par to, ka Pašvaldības policija neveica domes saistošo noteikumu ievērošanas kontroli.

 

Ņemot vērā, ka minētie pārkāpumi var būt būtiski un to, ka Pašvaldības policijas priekšnieks dod saistošus norādījumus padotajiem un var emocionāli tos ietekmēt, kas var kavēt objektīvo apstākļu noskaidrošanu, novēršot jaunu pārkāpumu izdarīšanu secināms, ka Gudakovska atrašanās darba vietā var kaitēt darba devēja pamatotām interesēm un ietekmēt Pašvaldības policijas darbiniekus, lai noskaidrotu visus apstākļus.

 

Atstādināšanas laikā plānots veikt objektīvu un vispusīgu apstākļu pārbaudi un noskaidrojot faktisko situāciju.

 

Sazināties ar Gudakovski aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies.

 

Kā aģentūra LETA noskaidroja Daugavpils Pašvaldības policijā, Gudakovskis šo struktūrvienību vada kopš tās izveides un savas darbības 22 gadus viņam nav bijuši izteikti nedz brīdinājumi vai aizrādījumi, vai arī piemēroti citi disciplinārsodi.

0
Autors:LETA
Foto:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti