Daugavpilī par saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti aizturēti divi vīrieši 0

Otrdiena, 15 aug 2017, 13:53 Versija drukāšanai

Daugavpilī par saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti aizturēti divi vīrieši
Daugavpilī aizdomās par saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti policijas darbinieki aizturējuši divus 1984. un 1973.gadā dzimušus vīriešus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.


Aizvadītajā nedēļā Daugavpilī, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Daugavpils iecirkņa un Kārtības policijas biroja likumsargiem, veica profilaktisko reidu, kura gaitā pārbaudīja vairāku personu saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču, narkotisko vielu un šaujamieroču nelikumīgu apriti, ka arī iepriekš sāktā kriminālprocesā veica septiņas sankcionētas transportlīdzekļu un privātīpašumu kratīšanas.

 

Operatīvo pasākumu rezultātā, veicot 1957.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietas apskati, tajā tika konstatēti vairāki nelikumīgi šaujamieroči. Likumsargi notikuma vietā konfiscēja AK-74 automātam līdzīgu ieroci, revolvera tipa pistoli, piecas mazkalibra patronas, šaujampulveri un metāla ierīci, kas izmantojama patronu izgatavošanai.

 

Savukārt 1974.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā izņemts PM pistolei līdzīgs šaujamierocis, četras tabletes, kas, iespējams, satur narkotiskās vielas, ka arī citu personu dokumenti.

 

Aizdomās par saistību ar minētajiem likumpārkāpumiem, policisti aizturēja divus organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus - 1984.gadā un 1973.gadā dzimušus vīriešus. Vienam no aizturētajiem, 1984.gadā dzimušajam, piektdien tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Šis vīrietis jau agrāk bija nonācis likumsargu redzeslokā.

 

Izmeklēšana turpinās, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

 

Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas - Krimināllikuma 233.panta 2.daļa - vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

Savukārt par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus - 231.panta 2.daļa - vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

0
Autors:LETA
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti