Tuvojas Līgavu parāde Daugavpilī! 0

Ceturtdiena, 19 mar 2015, 11:40 Versija drukāšanai

Tuvojas Līgavu parāde Daugavpilī!
Ceturto reizi Daugavpilī notiks spilgts pasākumus, kuru paspēja iemīlēt gan pilsētas iedzīvotāji, gan viesi. Tā ir līgavu parāde, kas notiks 7. jūnijā Vienības laukumā. Līgavu parādi organizē klubs TAMIDEJA, restorāns VĒSMA, Dzimtsarakstu nodaļas Daugavpils filiāle ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu. Informatīvo atbalstu sniedz televīzija DAUTKOM, laikraksts “СейЧас” un informatīvais ziņu portāls grani.lv.


Mazliet vēstures

 

Pirmo reizi Līgavu parāde tika organizēta 2012. gadā festivāla “Laimīga ģimene” ietvaros. Nākošajā gadā parāde paplašināja savas robežas un Pilsētas svētku svinību laikā piepildīja Vienības laukumu ar skaistām dažādu vecumu līgavām. 2014. gadā brīnišķīgā parāde norisinājās arī Pilsētas svētku ietvaros un galvenie notikumi norisinājās Daugavpils cietoksnī. Šogad, mūsu pilsētas jubilejas gadā Līgavu parāde nolēma atgriezties galvenajā pilsētas laukumā.

 

Kluba TAMIDEJA vadītāja, pasākuma organizators un visu gājienu iedvesmotājs Gaļina Bobiļeva stāsta, ka 7. jūnijā līgavas pulcēsies Daugavpils Dzimtsarakstu ēkās, kur viņas gaidīs frizieri un vizāžisti. Plkst. 13.20 Līgavu parādes dalībnieces atstās Dzimtsarakstu nodaļas ēku un dosies uz Vienības laukumu. Dažas ies kājām, dažas brauks ar motociklu, retro auto vai ar limuzīnu: kā vienmēr baikeri un auto īpašnieki atbalsta parādi. Plkst. 14.00 līgavas kāps uz skatuves un aptuveni stundu ilgs viņu uzstāšanās.

 

Tālāk – fotosesija, pēc tās apmēram plkst. 17.00 pulcēsies pie restorāna VĒSMA (Rīgas ielā 49). Tur arī notiks līgavu apbalvošana dažādās nominācijās, kāzu pušķu izstāde un koncerts, pēc kura VĒSMA aicinās visas līgavas uz svētku mielastu.

 

Dalības noteikumi

 

Dalības noteikumu Līgavu parādē ir ļoti vienkārši. Tātad, ja jūs esat vecāka par 8 gadiem, tad jums ir nepieciešams līgavas tērps (ne obligāti pieturēties pie klasiskās līgavas kleitas izskata, jūs varat izdomāt kaut ko savu un oriģinālu) un kāzu pušķis, kā arī labs garastāvoklis. Salīdzinājumam: pagājušajā gadā parādē piedalījās 96 skaistā dzimuma pārstāves no Daugavpils, Rīgas, Krāslavas un Viļņas, vecumā līdz 54 gadiem. Iepriekšējos gados bija dalībnieces arī vecākas par 70 gadiem. 

 

Uzmanību! Šī gada jauninājumi. Pirmkārt, katrai līgavai būs jāveic īpašs ieguldījums dalībā Līgavu parādē: tā var būt jebkāda mīksta rotaļlieta. Visas savāktās rotaļlietas tiks nogādātas Kalkūnu bērnu namā. Otrkārt, visas līgavas tiks dalītas četrās grupās: klasiskajā (bez komentāriem), retro (apģērbs un izskats izveidots retro stilā (70-ie gadi, tas arī skaitās retro stils, radošajā (netradicionāli aksesuāri, kleita no neparasta materiāla u.tt.) un zodiaka (līgavas tērps un visi papildinājumi tam ir veltīti zodiaka zīmei) .

 

Parādes organizatori plāno piesaistīt Daugavpils nacionālās kultūras biedrības un ar viņu palīdzību izveidot dažādu tautību kāzu tērpus.

Protams, ka organizatori būs ļoti pateicīgi, ja pasākumā piedalīsies arī stiprā dzimuma pārstāvji. Pagājušajā gadā pieci puiši ar priekšnesumu uzstājās pasākumā un daudzas dāmas smagi nopūšoties teica: “Eh, būtu jauki iesaistīt vīriešus šajā pasākumā”. Kurš redzēja 2012. gada Līgavu parādi atceras Ešliju Greju – vienīgo līgavaini, kurš nolēma atbalstīt savu līgavu Jeļenu. Pēc tam Jeļena un Ešlijs piedalījās konkursā “Gada kāzas 2013” un ieguva trešo vietu un saņēma 750 eiro dāvanu karti romantiskajam ceļojumam.

 

Šī gada Līgavu parādē arī gaidāmi pārsteigumi un pozitīvas emocijas.

 

Lai kļūtu par Līgavu parādes - 2015 dalībnieci ir nepieciešams lejuplādēt pieteikumu veidlapu, kas pieejama zemāk.

 

ligavu_parade.docx [ b]

Pieteukuma veidlapi ir jāaizpilda un līdz 15. aprīlim jānosūta uz adresi gaijanija@inbox.lv. Papildus informācija pa tālruni: 25921157 (Gaļina Bobiļeva)

 

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti