Andra Manfelde iepazīstinās ar romānu “Virsnieku sievas” 0

Ceturtdiena, 02 nov 2017, 09:20 Versija drukāšanai

Andra Manfelde iepazīstinās ar romānu “Virsnieku sievas”
2. novembrī Daugavpilī viesosies latviešu rakstniece Andra Manfelde, lai iepazīstinātu interesentus ar savu romānu “Virsnieku sievas”, kurš šogad iznācis apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”. Pasākums turpina Latvijas simtgadei veltītu literāru tikšanos ciklu, kuru šoruden rīko Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) VKKF finansēta projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 3. kārtas ietvaros.


Šis ir jau trešais pasākums literāro tikšanos ciklā, kura ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka iepazīstina daugavpiliešus ar apgāda “Dienas Grāmata” Latvijas valsts simtgadei veltītās vēstures romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” spilgtākajiem darbiem un to autoriem. Septembrī un oktobrī Daugavpilī viesojās rakstnieks un dramaturgs Māris Bērziņš, kā arī prozaiķe Nora Ikstena. Valsts svētku mēnesī novembrī gaidāmas veselas divas tikšanās, pirmā no tām – ar rakstnieci un dzejnieci Andru Manfeldi, otrā – ar rakstnieku Osvaldu Zebri.

 

Literārās gaitas Andra Manfelde uzsāk 2002. gadā kā dzejniece, publicējoties periodiskajos izdevumos. Gadu vēlāk apbalvota ar Latvijas literatūras gada balvu dzejas kategorijā. 2005. gadā izdod debijas krājumu “Tranšejas dievi rok” (apbalvots ar Ojāra Vācieša prēmiju) un arī savu pirmo lielo prozas darbu – romānu “Adata”, kurā risināta atkarības tēma. Starp spilgtākajiem nākamo gadu darbiem minami dzejas krājumi “Betona svētnīcas” (2008) un “Ziemeļu tirgus” (2013), kā arī romāns “Dzimtenīte” (2012).

 

2017. gadā vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” klajā nākušā Andras Manfeldes romāna “Virsnieku sievas” darbība risinās pagājušā gadsimta 70. gados Liepājā, kas tolaik iezīmēja plašās PSRS galējo rietumu robežu. Militāristi un civilisti, krievi un latvieši, savējie un svešie tur mitinājās gluži kā divās pasaulēs, kuras savienoja izgriežams tilts ar caurlaides posteni uz slēgto karostas teritoriju. Laikmets un tā problemātika romānā tverti no mīlestības skatpunkta, rakstnieces sirdij atveroties viņas pašas svētajai trīsvienībai – sievietei, vīrietim un viņu turpinājumam – bērnam. Romāns apbalvots ar prestižo Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis”.

 

Tikšanās ar Andru Manfeldi Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks plkst. 12.00 nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā). Savukārt plkst. 13.50 autore tiksies ar Daugavpils 12. vidusskolas audzēkņiem un mācībspēkiem skolas telpās (Kauņas ielā 8).

0
Autors:lcb.lv
Foto:lcb.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti