Digitālā nedēļa Daugavpils bibliotēkās 0

Otrdiena, 13 mar 2018, 09:05 Versija drukāšanai

Digitālā nedēļa Daugavpils bibliotēkās
No 19. līdz 23. martam Eiropas informatīvās kampaņas ALL Digital Week 2018 ietvaros Latvijā norisināsies “Digitālā nedēļa”. Tās mērķis ir aicināt sabiedrību pilnveidot savas digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus. Virkni informatīvu bezmaksas pasākumu par dažāda veida e-pakalpojumiem pieaugušajiem un bērniem piedāvās arī Daugavpils publiskās bibliotēkas.


Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) un filiālēs visu nedēļu notiks semināri, bibliotekārās stundas un darbnīcas dažāda vecuma skolēniem, kā arī individuālas konsultācijas pieaugušajiem lasītājiem. Bibliotekāri iepazīstinās ar LCB mājaslapu un e-katalogu, īpaši pievēršoties iespējām tiešsaistē rezervēt un pagarināt grāmatas, pierakstīties rindā un pārraudzīt savus izsniegumus. Pasākumu dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar informācijas meklēšanas un izguves iespējām bibliotēkas veidotajās un abonētajās elektroniskajās datubāzēs.

 

20. martā plkst. 14.00 LCB pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) notiks publiska lekcija “E-veselība iedzīvotājiem” par valsts veselības aprūpes elektroniskās informācijas sistēmas lietošanu – speciālists iepazīstinās ar elektronisko darbnespējas lapu un zāļu recepšu aprites specifiku un atbildēs uz jautājumiem. Savukārt 22. martā plkst. 14.00 turpat LCB pasākumu zālē semināra “VSAA pakalpojumu pieprasīšana elektroniski” ietvaros būs iespēja uzzināt par VSAA e-pakalpojumiem, izziņu elektronisku pieprasīšanu, elektroniskajiem iesniegumiem, to sagatavošanu un iesniegšanu, un citiem aktuāliem jautājumiem. Abos pasākumos būs gaidīts ikviens interesents. Ieeja brīva. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

 

Papildus minētajiem pasākumiem visu nedēļu no 19. marta līdz 23. martam LCB nozaru literatūras sektorā būs iespējams sekot līdzi interneta tiešraidēm no Latvijas “Digitālās nedēļas” centrālajiem pasākumiem, kuri norisināsies galvaspilsētā. Translētajās prezentācijās, diskusijās un konferencēs tiks runāts par Latvijas ceļu uz viedvalsts statusu, šobrīd pieejamajiem valsts e-pakalpojumiem, nacionālo kiberdrošību, digitālajām prasmēm austošajā digitālā darba laikmetā, datu mākoņošanas ieguvumiem un izaicinājumiem, jauniešu uzvedību digitālajā vidē, digitālo datu aizsardzību un citiem saistošiem jautājumiem.

 

Pilnu informāciju par LCB un filiālēs rīkotajiem Digitālās nedēļas pasākumiem Daugavpilī meklējiet programmā.

 

Latvijā Digitālā nedēļa notiek jau 9. reizi (agrākais nosaukums – E-prasmju nedēļa). To koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Pērn kampaņas laikā visā Latvijā tika organizēti 638 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.

 


0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti