Informācija par Datu aizsardzības likumu 0

Ceturtdiena, 10 maijā 2018, 12:22 Versija drukāšanai

Informācija par Datu aizsardzības likumu
Nozares Asociācijas uzskata, ka, pieņemot grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, tiks sasniegts tieši pretējais rezultāts, nekā bija deklarēts – ierobežot propagandas televīzijas kanālu pieejamību.


Likuma grozījumu projektā noteikts, ka televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējam ir pienākums nodrošināt visiem tā abonentiem pamatpiedāvājumu, kurā bez obligāti retranslējamām programmām valsts valodā vai Eiropas savienības oficiālā valodā iekļaujamas arī papildus televīzijas programmas, no kurām vismaz 90 procenti ir televīzijas programmas, kuru saturs sākotnēji ir veidots kādā no Eiropas savienības oficiālajām valodām.

 

Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija (LEKA) un Elektronisko sakaru komersantu asociācija (ESKA) uzskata, ka pieņemot grozījumus EPLL tiks sasniegts tieši pretējais rezultāts. Pirmkārt, jau tiks radīti šķēršļi tādu programmu, kā „3+” „CurrentTime” („Настоящее Время”) izplatīšanai, kas ir pretsvars Krievijas propogandas kanāliem. Otrkārt, tā kā jebkura programma, kas sākotnēji nav veidota Eiropas Savienības oficiālā valodā, būs jālīdzsvaro ar vismaz 9 programmām Eiropas Savienības oficiālās valodās, tad maksas televīzijas abonentiem būtiski pieaugs pakalpojuma abonēšanas maksa.

 

Rezultātā – televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzēju (Operators) pamatpakās krievu valodā paliks tikai vispieprasītākās programmas: Pirmais Baltijas Kanāls, NTV Mir vai RTR Rossija, bet citu izklaidējošo vai izglītojošo programmu nebūs un Latvijas krievvalodīgajiem skatītajiem nebūs nekādas citas izvēles kā skatīties tikai šīs programmas.

 

Šādas sekas varam redzēt jau no Lietuvas pieredzes, kur bija ieviests līdzīgs tiesiskais regulējums, kad Likumdevējs ieviesa tikai vienu kritēriju Programmu nodrošināšanai pamatpakā – programmas valodu, bet programmas tematiska ievirze nebija ņemta vērā.

 

Rezultātā televīzijas Operatoru pamatpiedāvājumā iekļautas programmas krievu valodā neapmierinās skatītājus, viņi atteiksies no Operatoru televīzijas pakām un izmantos citus nelegālus avotus (OTT, satelīttelevīziju utt.), lai skatītos sev interesējošas programmas.

 

Jau īstermiņa perspektīvā varam prognozēt, ka pieņemot šos grozījumus, Operatoru abonentu skaits būtiski samazināsies, kas savukārt ietekmēs valsts budžetā iekasētus nodokļus.

0
Autors:preses relīze
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti