Latvijas izlase svin otro uzvaru Eiropas līgā 0

Ceturtdiena, 24 maijā 2018, 09:30 Versija drukāšanai

Latvijas izlase svin otro uzvaru Eiropas līgā
Latvijas vīriešu izlase volejbolā pēc uzvaras viesos pār Austriju vakar savā laukumā Daugavpilī ar 3:0 (17, 16, 19) apspēlēja arī Maķedoniju un sestdienas spēli turpat Daugavpilī pret Kosovu sagaidīs grupas līdera statusā.


Pirmo mājas spēli šīs sezonas Eiropas Sudraba līgā Latvijas vīriešu izlase aizvadīja Daugavpilī ar Maķedoniju. Abās komandās bija pa vienai maiņai, salīdzinot ar pirmo spēli. Latvijai pirmā tempa spēlētāja Edgara Šimanska vietā vietu uz rezervistu soliņa ieņēma diagonālais spēlētājs Reinis Pekmans, bet maķedoniešiem Gjorgji Gjuzelova vietā bija pieteikts Davids Stojanovs.Pēc līdzīga sākuma pāris punktu vadību ieguva Latvijas izlase, taču 1.

 

seta vidū viesi panāca neizšķirtu, tomēr- trīs pēc kārtas gūtie punkti un

 

Daugavpils pārstāvja Denisa Petrova eiss lika viesiem ņemt pusminūtes pārtraukumu - 15:12. Tas nelīdzēja, un sets ar Toma Švana uzbrukuma sitienu tika aizvadīts līdz uzvarai - 25:17.

 

2. setā pirmo punktu guva maķedonieši, taču tā bija vienīgā reize, kad viņi setā bija vadībā. Aleksandra Ljaftova sitiens autā atnesa Latvijai pārliecinošu uzvaru arī otrajā setā - 25:16.

 

Nedaudz Latvijas vilki, kā Latvijas volejbolistus dēvē, iebuksēja 3. seta sākumā, kad Maķedonija izvirzījās vadībā ar 4:2, taču drīz vien notikumu gaita sāka slīdēt ierastajās sliedēs - 25:19 un pēc Buivida naglas grīdā uzvara spēlē ar 3:0 (17, 16, 19).

 

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Buivids ar 16 punktiem. 11 punktus guva Romāns Saušs, 9 - Aleksandrs Kudrjašovs, 8 - Švans, 5 - mājinieku mīlulis Deniss Petrovs un 3 - Andrejs Zavorotnijs. Viesiem Nikola Gjorgijevs sakrāja 12 un Vlado Milevs - 9 punktus.

 

Par labākajiem spēlētājiem Latvijas vilku rindās tika atzīts Deniss Petrovs, kurš vairākkārt priecēja savus līdzjutējus ar efektīgiem uzbrukuma sitieniem, bet viesiem - uzbrukuma līderis Nikola Gjorgijevs. “Ir pozitīvas emocijas. Esmu ļoti pagodināts, saņemot labākā spēlētāja balvu komandā, īpaši, spēlējot savā dzimtajā pilsētā,” pēc mača teica Deniss Petrovs. “Maķedoniju mēs pārāk labi nepazinām, taču tas mums netraucēja uzvarēt. Zinājām, ka viņiem ir viens labs spēlētājs Gjorgijevs, un koncentrējāmies uz spēli pret viņu. Domājām, ka otrajā un trešajā setā viņi kaut ko pamainīs, bet viņi turpināja uzbrukumus uzticēt vienam spēlētājam. Viņi neko jaunu neizdomāja, un mēs to izmantojām.

 

Tagad jau sākam domāt par nākamo spēli ar Kosovu. Mums ir labāk jāsaspēlējas, jo ir kļūdiņas. Jānoslīpē saspēle ar pirmajiem tempiem, ar Edvartu Buividu. Šodien jau laukumā sapratāmies labāk nekā pret Austriju. Izdevās serves, un tad labāk varējām gan nospēlēt blokā, gan aizsardzībā pacelt bumbas. Ar Austriju daudz zaudējām servēs un nevarējām realizēt breikbumbas. Pret Kosovu spēlēsim ar pilnu atdevi, īpaši savās mājās.”

 

“Atbraucām, lai spēlētu labāk nekā ar Kosovu,” par spēli pastāstīja labākais vīrs viesu rindās Nikola Gjorgijevs. “Setu sākumos spēlējām labi, pēc tam mums zuda koncentrācija, bija daudz kļūdu un problēmas gūt punktus, pretiniekam servējot. Jākļūst labākiem, un labā ziņa ir tā, ka mums ir laiks, taču mums to nevajadzētu izniekot. Zinājām, ka Latvija ir spēcīgs pretinieks, taču pazīstu tikai dažus no viņiem. Ja Latvija ar 3:1 uzvarēju Austriju tās mājās, jums ir laba komanda. Paredzu, ka jūs tagad uzvarēsiet arī Kosovu un ar trim uzvarām būsiet ar vienu kāju finālčetriniekā.”

 

Otrā dienas spēlē Austrija viesos ar 3:0 (18, 12, 17) apspēlēja Kosovu.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti