Daugavpils novada domē aizvadīta preses konference 0

Otrdiena, 11 sep 2018, 08:39 Versija drukāšanai

Daugavpils novada domē aizvadīta preses konference

Daugavpils novada domē nupat aizvadīta preses konference par tuvākā laika galvenajām aktualitātēm novada dzīvē. Pirmais preses konferences jautājums saistījās ar dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu Aizsargājamo ainavu apvidum “Augšdaugava”. Plāna izveide ir dabas aizsardzības fonda pasūtījums, un to izstrādās Latvijas Universitātes bioloģijas institūts. Pēc plāna izstrādes teritorijā varētu sākties darbi, saistīti ar bioloģisko pļavu apsaimniekošanu un pļaušanu, potenciālo tūrisma vietu apzināšanu un izveidi, kā arī tiks izveidots teritorijas aizsardzības režīmu zonējums.


Plānu realizēs gan zemes ainavu apvidus īpašnieki, kas būs atbildīgi par noteikumu ievērošanu savos zemes īpašumos, pašvaldība, kuras pārziņā būs tūrisma attīstības joma, kā arī dabas aizsardzības pārvalde, kura nodrošinās sabiedrības informēšanas pasākumus. Nākamais konferences jautājums savukārt bija veltīts Eiropas kultūras mantojuma dienu tēmai, kurā šogad arī piedalīsies Daugavpils novads. Daugavpils novada 19 pagastos ir vairāk kā 300 novada aizsargājamo kultūras mantojuma objektu, un ik gadu kāds no tiem tiek akcentēts ar mērķi pievērst tam arī valsts nozīmes uzmanību, taču Latvijas 100gadē kultūras mantojuma dienu centrālais objekts būs Slutišķu sādža, kur 1987. gada 6. jūlijā, tautai vienojoties, tika apturēta Daugavpils HES būvniecība.

 

Pasākumu galvenā norises diena būs piektdiena, 14. septembris, kad Markovas kapsētā paredzēts dievkalpojums, kam sekos ekskursija, prezentācija par HES būvniecību un diskusija par tā laika norisēm un to atbalsi līdz mūsdienām, bet diena noslēgsies Spruktu Romas katoļu baznīcā ar garīgās mūzikas koncertu. Preses konferences laikā tika apspriestas arī tuvojošās Daugavpils novada ielas, kas šogad, kā ierasts, norisināsies Daugavpilī, Rīgas ielā, no Vienības nama līdz Daugavpils novada domei. Apmeklētājiem šogad arī būs iespēja apmeklēt lauku gardumu ielu, kur, iegādājoties preci pie vietējā ražotāja vismaz par 2 eiro, pircēji saņems talonus. Sakrājot 2 šādus talonus, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī lauku labumu degustācijā.

0
Autors:Evika Muizniece
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti