DRS atsakās pieņemt pacienti stāvoklī ar asiņošanu, kā rezultātā sievietei notiek spontānais aborts 0

Otrdiena, 18 dec 2018, 10:46 Versija drukāšanai

DRS atsakās pieņemt pacienti stāvoklī ar asiņošanu, kā rezultātā sievietei notiek spontānais aborts
Skandālu sociālajā vietnē Facebook nupat izraisījis video, kurā Daugavpils Reģionālās slimnīcas ginekoloģijas nodaļā ārste atteikusies hospitalizēt sievieti stāvoklī, kurai biju temperatūra virs 38 grādiem un sākusies asiņošana. Video dienas laikā redzējuši aptuveni 70 000 cilvēku, kas arī komentāros norāda, ka šāda attieksme pret pacientu ir salīdzināma ar viduslaikiem.


Situācijas, kad mediķi ar necieņu izturas pret pacientiem diemžēl Latvijā nav retums, taču sestdienas notikumi Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir pārsteiguši tūkstošiem sociālās vietnes Facebook lietotāju – sestdienas vakarā slimnīcā ieradās sieviete stāvoklī ar temperatūru un asiņošanu, kuru ginekoloģe Olga Lazareva atteicās hospitalizēt, izturoties pret pacienti maigi izsakoties, necienīgi.

 

Pēc šīs situācijas meitene devusies mājās, kur viņai tiešām, kā minēja ginekoloģe, pa gabaliem sācis nākt ārā embrijs. Meitenes draugs vēlreiz mēģinājis griezties Daugavpils Reģionālajā slimnīcā, zvanot dakterei Lazareivai, kas sarunas laikā vienkārši nometusi klausuli. Šobrīd Irina ir hospitalizēta un atrodas Rēzeknes slimnīcā, un šo jautājumu pēc izrakstīšanās no slimnīcas sieviete plāno nodot tiesai. Irina stāsta:

 

“Viņa atnāca lai mani apskatītu, šī te daktere Lazareva, un viņa teica, ka es tevi nelikšu slimnīcā. Es viņai saku – vai jūs saprotat, ka man ir temperatūra un tek asinis, un man mana ginekoloģe teica, ka ja sākas asiņošana, uzreiz ir jāguļas slimnīcā, uz ko viņa man atbildēja, lai es eju uz krēsla. Es teicu, ka vēlos iet pie cita speciālista un jums es neļaušu sevi apskatīt, jo attieksme bija tāda. Mans puisis piezvanīja uz Rēzekni, viņi uzreiz pateica, lai mēs braucam, mēs atbraucām un pēc 20 minūtēm mani jau nosūtīja uz procedūrām. Es noteikti nolīgšu juristu, kad izrakstīšos no šejienes, man ir visi izraksti, tajā skaitā no tās ārstes, ko viņa izrakstīja bez maniem datiem, es jautāju viņai, kādēļ viņa nenorāda manus datus, un viņa teica, ka viņai vienkārši ir slinkums tos rakstīt. Viņa pēc tam pasauca no uzņemšanas nodaļas meiteni, kas sēdēja un tālāk aizpildīja dokumentus. “

 

Sievietes sarežģītais stāvoklis saistāms ar to, ka grūtniecības laikā Irina cīnījusies ar laima slimību un lietojusi antibiotikas. Kā minēja Irina telefonintervijā, ārste Lazareva ne vien vulgāri un necienīgi izturējusies, bet uz draudiem par sūdzību vadībai atbildējusi, ka viņai esot pilnīgi vienalga, lai paciente darot, ko grib. Lietas sakarā šodien Daugavpils Reģionālajā slimnīcā tika sasaukta preses konference, kuras laikā gan arī īpaši daudz atbilžu netika sniegts.

Daugavpils Reģionālās Slimnīcas pārstāvji preses konferencē minēja, ka uz šo brīdi ārste Lazareva vēl nav atstādināta no amata un, lai gan situācija viennozīmīgi bijusi nepieņemama, šis jautājums sākotnēji tiks skatīts no juridiskā viedokļa un tikai tad tikšot pieņemti konkrēti lēmumi. Kā sola slimnīca, izskatīšana notiks jau tuvāko dienu laikā.

0
Autors:Evika Muizniece
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti