No 25. janvāra publiskajā apspriešanā nonāks jaunā Daugavpils pilsētas plānojuma redakcija (VIDEO) 0

Svētdiena, 20 jan 2019, 11:01 Versija drukāšanai



Daugavpils pilsētas domes sēdē nupat apstiprināti grozījumi Daugavpils pilsētas teritorijas plānojumam, kas drīzumā nonāks arī sabiedriskajā apspriešanā.

 

Plānojuma jaunā redakcija bijusi nepieciešama, ņemot vērā pirmo plānojuma publisko apspriešanu, kuras gaitā tika saņemts 151 privāto un juridisko personu iesniegums. Liela daļa saņemto iesniegumu bija saistīta ar Šuņu ezera krastā esošajām privātmājām, kas ezera apvidus iedzīvotājiem varētu liegt iespēju izmantot krasta teritoriju. Jaunajā plānojumā būs attēlots kompromiss, pie kāda nonākuši pilsētplānošanas speciālisti un pilsētas iedzīvotāji. Dažās pilsētas vietās tika pārskatītas arī kvartālu apbūves prasības.

 

Vairāki priekšlikumi saņemti no Nacionālās kultūras pieminekļu pārvaldes saistībā ar visu Latvijas kultūras pieminekļu digitalizāciju, vietām nosakot izmaiņas kultūras pieminekļu aizsargjoslās, kas arī parādīsies Daugavpils pilsētas plānojuma jaunajā redakcijā.

 

Jaunajā plānā arī samazināts pilsētas Centrālā parka laukums, mainot arī tā apbūves prasības, lai vieglāk varētu realizēt Oskara Stroka vasaras koncertzāles celtniecību. Plānojot koncertzāles apmeklētājiem nepieciešamo bet neesošo autostāvvietas iespējamo atrašanās vietu, pilsētas domē tāpat pieņemts lēmums par ēkas 18. novembra ielā 43 nojaukšanu autostāvvietas izbūvei. Ziņa par mājas nojaukšanu 18. novembra ielā nupat publicēta Facebook lapā “Daugavpils LIVE”, kur tā saņēmusi virkni nosodošu komentāru par plānoto autostāvvietas izbūvi mājas vietā. Iedzīvotāji kā galveno argumentu min, ka māja vēl esot laba, un tajā būtu bijis iespējams veikt atjaunošanas darbus, bet pilsētplānošanas speciālisti uzsvar, ka māja jau 25 gadus nav apdzīvota un remontdarbu veikšanai tajā būtu nepieciešams ļoti liels finansējums, savukārt stāvvieta noderēs arī jaunās koncertzāles un iedzīvotāju ērtībai.

 

Tika runāts arī par meža aizsargjoslas līniju, gan arī ekoloģijas veicināšanu, kuras vajadzībām dažās pilsētas meža teritorijās tikšot izvietoti šķiroto atkritumu savākšanas laukumi, tādējādi mazinot atkritumu skaitu, ko pilsētnieki, diemžēl, joprojām bieži vien izmet dabā.

 

Teritorijas plānojuma esošā versija šobrīd un jaunā versija sākot ar 25. janvāri būs pieejama Daugavpils pilsētas mājaslapā – daugavpils.lv, sadaļas “Pilsēta” apakšsadaļā “Plānojam pilsētu”. Uzklikšķinot lauku “Teritoriālais plānojums”, interesentiem būs iespēja aplūkot Daugavpils pilsētas karti, kurā atzīmētas gan visas komunikācijas, gan hidranti, gan kultūras pieminekļi un pilsētas teritoriju raksturojums, ieskaitot pat katra objekta kadastra numuru, ko ērti var atrast meklētājā virs kartes arī pēc objekta adreses. Sabiedriskā apspriešana jaunajai pilsētas plānojuma redakcijai notiks no 25. janvāra līdz 15 februārim.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti