Tamborētais diegu brīnums ieguva jaunas krāsas 0

Otrdiena, 12 mar 2019, 16:35 Versija drukāšanai

Tamborētais diegu brīnums ieguva jaunas krāsas

Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) 2019. gada 6. martā tika atklāta Nadeždas Svirkovičas radošā darbnīca ar nosaukumu “Diegu brīnumainā pasaule -2”, kuras laikā tika demonstrēti dažādi tamborēti izstrādājumi, kā arī rokdarbi no citiem materiāliem.


Nadežda Svirkoviča ir dzimusi Baltkrievijā. Neskatoties uz to, ka no 4 gadu vecuma dzīvo Latvijā un ir Latvijas pilsone, viņa, gan bērnībā, gan arī tagad, bieži viesojās dzimtajā Grodņā, kur iedvesmojas no tur sastopamajām tradīcijām un paradumiem, kultūras un labajām cilvēku īpatnībām, kas ir tik raksturīgas baltkrieviem: labsirdība, strādīgums, pieticīgums un viesmīlība.

 

Nadežda - ļoti daudzpusīga radošā personība: dzied baltkrievu tautas dziesmu ansamblī “Kupaļinka”, aktīvi piedalās Baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” pasākumos un, protams, nodarbojas ar savu iecienītāko vaļasprieku – rokdarbiem; patīk ceļot un daudz laika velta mīļoto mazbērnu audzināšanai. Viņas radošā bagāžā - krustdūrienā izšūtas gleznas, tamborētas ažūra salvetes, apģērbs, dažāda izmēra lelles, sākot ar mazo balodi, līdz lielā auguma adītam baltkrievu vectēvam Kazimiram, dažādas saldumu un konfekšu kompozīcijas.

 

Tā ir jau otrā meistares personālizstāde BKC, trīs gadus atpakaļ, šeit jau notika viņas radošās darbnīcas debija. Šoreiz kolekcija tika papildināta ar jaunām lellēm un oriģināliem apģērba modeļiem. Nadeždai ir ļoti dāsna dvēsele – sava smalkā darba rezultātus viņa neslēpj lādē, bet dāvina radiem un draugiem. Pavisam nesen viņa visiem ansambļa “Kupaļinka” kolēģiem-dalībniekiem uzdāvināja skaistas tamborētas krelles, kas ļoti harmoniski piestāv pie jauniem tērpiem. Nadežda Baltkrievu namam jau ir dāvinājusi dāvanas: stārķu ģimenes kompozīciju, kas tiek uzskatīta par biedrības “Uzdim” simbolu, tamborēto cilvēka auguma lelli – vectēvu Kazimiru. Bet šoreiz tika uzdāvināta vecmāmiņa Staņislava. Baltkrievu “hatkā” tagad ir savs saimnieks un saimniece.

 

Skatītāji bija sajūsmā, aplūkojot krāšņo tērpu, cepuru un somiņu modes skati, kā arī priecēja izšūtās gleznas un košie pušķi. Īpašu uzmanību piesaistīja skaistās un oriģinālas mantas, kuras tika tamborētas zīdaiņiem. Publika pilnīgi visu uztverta ar prieku, gan N.Svirkovičas deju baltkrievu dziesmas “Siņ-vasiļķi” pavadījumā, gan jautras apsveikuma dziesmas no “Kupaļinkas”, gan Vitālija Mihailovska un Vladimira Staseviča dziesmas ģitāras pavadījumā, gan dzejnieku Staņislava Volodjko un Pāvela Plotņikova dzejoļi, Gaļinas Sontockas, Teresas Pavlovas un pasākuma vadītājas Marijas Pometjko sirsnīgi vārdi.

 

Šāds prasmīgas meistares centīgs un milzīgs darbs, protams, nevarēja izpalikt bez BKC uzmanības, vadītāja Žanna Romanovska sirsnīgi pateicās Nadeždai par tik vērtīgu un auglīgu sadarbību baltkrievu kultūras labā, pasniedzot pateicības rakstu, ziedus un dāvanu.

 

Izstāde “Diegu brīnumainā pasale-2” ir apskatāma līdz 2019.gada 31.martam BKC (Alejas iela 68-1A, Daugavpils). Ieeja bezmaksas.

0
Autors:Baltkrievu kultūras centra kultūras metodiķe Marija Pometjko

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti