Daugavpils zinātniskais centrs sāks darboties jau vasarā 0

Piektdiena, 24 apr 2015, 16:35 Versija drukāšanai

Daugavpils zinātniskais centrs sāks darboties jau vasarā
Vasaras vidū pilsētā tiks atvērts Daugavpils bērnu zinātniskais centrs Zili brīnumi, kas atradīsies kinoteātra Renesanse telpās. Par to tika paziņots projekta prezentācijas laikā, kura notika Daugavpils pilsētas domē. Atklāšana paredzēta aptuveni uz 1. jūliju. Uz šo brīdi pilnā sparā rit sagatavošanas darbi un Cēsīs aktīvi tiek izgatavoti eksponāti.


Organizatori paredz, ka potenciālā auditorija būs pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni vecumā no 4 – 9 gadiem. Viņiem tiks izgatavotas vienkārši un viegli uztveramas instalācijas. Nākotnē tiek plānots paplašināt ekspozīcijas, kā arī dažādu pilsētas pasākumu organizācija un nodarbību vadīšana pilsētas skolās.

Uzņēmuma Zili brīnumi pārstāvji atzīmē, ka pieredze rāda, ka šis centrs kļūs ne tikai par atpūtas vietu ģimenei ar bērniem, bet arī kļūs par tūrisma objektu. Tajā pašā laikā – pirmās darba vietas studentiem, jo tiek plānots nodarbināt tieši vietējo jaunatni.

 

Lai paplašinātu un atjauninātu eksponātu centru uzņēmums sadarbosies ar Daugavpils Universitāti un sabiedriskajām organizācijām, bet līdzekļus plānots piesaistīt no Eiropas fondiem un valsts budžeta. Turklāt, centra dibinātāji plāno izveidot dienas vasaras nometni bērniem.

 

Kopumā organizatori ļoti optimistiski noskaņoti un viņu noskaņojumu atbalsta Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane, kuras pārvaldībās atrodas kinoteātra ēka. “Es apmeklēju kompleksu Zili brīnumi Rīga un sapratu, ka Renesanse ir ideāla vieta, lai attīstītu šo centru,”- saka Regīna Osmane.

No sākuma eksponāti tiks izvietoti vestibilā, pēc tam mazajā zālē. Regīna Osmane atzīmēja, ka kinoteātrī ir unikāls pagrabs, kurā nākotnē arī varēs izvietot ekspozīcijas. Vienīgi būs jāveic neliels kosmētiskais remonts.

 

“Pēdējo piecu gadu laikā tiek veiktas pārrunas par to, ka kinoteātra Renesanse ēkā nepieciešams izveidot ģimenes atpūtas centru un es pilnīgi atbalstu šo ideju. Turklāt būs iespējams piesaistīt Eiropas savienības fondu līdzekļus ēkas renovācijai. Pilsētai, tas būs īsts atradums,”- dalījās pārdomās Latviešu kultūras centra vadītāja.

 

Bērnu zinātnes centra apmeklējuma izmaksas vēl nav noteiktas, iespējams tie varētu būt trīs eiro. Salīdzinājumam – ieejas biļete Cēsīs ir 6 eiro. Tajā pašā laikā plānots ieviest individuālo, ģimenes un grupas biļešu sistēmu. Bez tam tiek plānotas atlaides dažādām iedzīvotāju grupām, piemēram, maznodrošinātajām ģimenēm tiks sniegta atlaide dienās, vai arī kad apmeklētāju plūsma samazināsies šīm ģimenēm būs iespēja apmeklēt bez maksas.

Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti