Kāpēc pilsētas mediji māna invalīdus? 0

Otrdiena, 30 jūn 2015, 22:17 Versija drukāšanai

Kāpēc pilsētas mediji māna invalīdus?
16. jūnijā noslēdzās Latvijas-Lietuvas pārrobežu projekts, kura ietvaros Daugavpils Sociālo lietu pārvalde pilsētas invalīdiem piedāvāja sociālo taksometru pakalpojumus. Šis pakalpojums ir paredzēts Daugavpils pilsētā dzīvojošajiem cilvēkiem ir īpašām vajadzībām, kurus ar speciāli aprīkotu mikroautobusu pusgada garumā nogādāja gan pie mediķiem, gan uz mācībām kādā no sociālajām iestādēm.


Pēc pārrobežu projekta nosacījumiem šim pakalpojumam bija jābūt pieejamam vēl vismaz piecus gadus pēc projekta noslēguma. Taču pilsētas masu informācijas līdzekļi, kas atbalsta politisko partiju “Saskaņa” , nesaprotamu iemeslu dēļ nolēmuši, ka turpmāk šis pakalpojums invalīdiem būs pieejams par maksu, un pilsētas domes deputātiem ir jālemj, kādu tad maksu par taksometru pakalpojumiem iekasēt no pilsētas invalīdiem.

 

Tiem 36 cilvēkiem, kas, pateicoties sociālajam taksometram, ir veikuši 521 komfortablu braucienu, protams, šī ziņa bija negaidīta un ļoti nepatīkama. Taču, kad mēs nolēmām noskaidrot, kā tad būs patiesībā ar sociālo taksometru, noskaidrojās, ka par šo pakalpojumu maksu neviens iekasēt tomēr negrasās.

 

Gluži otrādi. Atšķirībā no pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Rodionova, kurš pat būdams atvaļinājumā, nebeidz bārstīt skaļus politiskos paziņojumus caur “Saskaņu” atbalstošajiem medijiem, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, dodoties savā atvaļinājumā, kolēģiem uzdevis pieņemt atbilstošus lēmumus, lai invalīdi Daugavpilī turpmāk sociālo taksometru pakalpojumus var izmantot bez maksas.

 

Sekojot mēra rīkojumam, 25.jūnijā pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums par taksometra vadītāja pieņemšanu darbā pilsētas Sociālo lietu pārvaldē. Un kā informēja Sociālo lietu komitejas vadītājs Pēteris Dzalbe, nākamajā komitejas sēdē deputāti lems par sociālā taksometra pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma piešķiršanu no pilsētas budžeta. Ja šo lēmumu atbalstīts deputātu vairākums, pakalpojums bez maksas būs pieejams pilsētas invalīdiem.

 

Grūti gan iedomāties, ka kāds no ievēlētajiem tautas kalpiem iebildīs pret lēmumu par bezmaksas sociālo taksometru invalīdiem. Ja nu vienīgi “sociāldemokrāti” no “Saskaņas” izlems balsot pret – lai tikai ietu pret pilsētas domes vadību…

0
Autors:grani.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti