Vasaras atpūta Daugavpilī – izklaižu TOP 8 0

Ceturtdiena, 09 jūl 2015, 10:55 Versija drukāšanai

Vasaras atpūta Daugavpilī – izklaižu TOP 8
Pieaugušie vienmēr vēlas, lai vasaru bērni pavada ne tikai izklaidējoties, bet arī apgūstot ko lietderīgu. Un vēlams par samērīgu cenu. Daugavpils pašvaldība, zinot, ar kādām problēmām sastopas mūsu pilsētas iedzīvotāji, pastāvīgi strādā šajā jomā, meklējot un ieviešot arvien jaunas pilnvērtīgas atpūtas un neformālās izglītības iespējas jaunajai paaudzei.


Portāls grani.lv pētīja, kādas atpūtas iespējas šovasar mums piedāvā pašvaldība.

 

1. Jauns zinātnes centrs “kāpēcīšiem”

 

Jūlija sākumā Daugavpilī norisinājās divi svarīgi notikumi: pirmkkārt, kinoteātra “Renesanse” telpās tika atklāts bērnu zinātniskās izklaides centrs “Zili brīnumi”. Šāda mūsdienīga centra, kas domāts zinātkārajiem bērniem, parādīšanos mūsu pilsētā gaidīja jau sen. Un tagad mūsu bērniem ir iespēja saturīgi pavadīt laiku. Centrs “Zili brīnumi” strādās katru dienu no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00. Ieeja centrā nebūs augstāka par 3 euro, turklāt skolēniem, ģimenēm un kolektīviem (no 15 cilv.) tiks piemērotas arī atlaides.

 

2. Piepūšamās atrakcijas – jūlijā bez maksas

 

Otrkārt, pirmo reizi Daugavpilī, pilsētas centrālajā parkā bērniem visu jūliju ir iespēja bez maksas izklaidēties piepūšamajās atrakcijās. Par to, ka bērns visu dienu spēlēsies piepūšamajos kalniņos un pilīs, vecākiem nebūs jāmaksā.

Parka atrakcijas ir atvērtas darbadienās no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00. Tas, vai atrakciju parks darbosies arī augustā, pagaidām nav skaidrs – to vēl lems pašvaldība.

 

3. Viss jaunajiem sportistiem

 

Jūnija beigās ir beidzies Ledus halles tehniskais pārtraukums, un jau no 29.jūnija ikvienam ir iespēja uzkāpt uz slidām un izslidoties, pat ja ārā ir +30 grādu karstums.

Visiem sporta aktivitāšu cienītājiem ir pieejama jūnijā Stropos atklātā jaunā sporta trase. Trasē jebkurā diennakts laikā (vakarā un naktī trase ir apgaismota) var izvizināties ar divriteņiem, skrituļslidām un skeitbordiem.

Tāpat vecāki ar bērniem aktīvi var pavadīt laiku arī Stropu tenisa kortos, kā arī Sporta skolas (Kandavas ielā) futbola un volejbola laukumos.

Daugavpils Olimpiskā centra baseins jūlijā gan vēl nestrādā – apmeklētājiem tas durvis vērs 1.augustā. Taču Olimpiskajā centrā visu vasaru strādā trenažieru zāle.

 

4. Nepalaidiet garām spīdveja Grand Prix!

 

Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļa pieaugušajiem un mazajiem pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem atgādina, ka stadionā “Lokomotīve” visu vasaru notiek spīdveja sacensības.°

Jau 18.jūlijā stadionā norisināsies plaša mēroga pasākums – spīdveja Grand Prix! Tik svarīgas sacensības palaist garām nebūtu prāta darbs, turklāt tik izšķirīgās sacensībās spīdvejistiem ir nepieciešams mūsu atbalsts.

Turklāt emocijas, kuras var iegūt, vērojot sacensības “Lokomotīves” stadionā ir vienreizīgas un neaizmirstamas! Līdz gada svarīgākajām sacensībām ir palicis ļoti maz laika, tādēļ neaizmirstiet laikus iegādāties biļetes!

 

5. Atpūtieties pilsētas pludmalēs!

 

Kāda ir vismīļākā bērnu atpūtas vieta vasarā? Protams, pludmale! Peldēties un sauļoties mīl jebkurā vecumā. Daugavpils pludmales ir labiekārtotas un tīras, turklāt divas no tām ir saņēmušas Zilo karogu – un gaida atpūtniekus jebkurā laikā. Daugavpils pludmalēs peldēties ir ne tikai patīkami, bet arī – droši. Pludmalēs ir ierīkotas arī vietas pludmales volejbolam un bērnu aktīvai atpūtai.

Stropu pludmalē šogad regulāri tiek organizētas arī rīta un vakara nodarbības dzīvespriecīgo deju – zumbas – cienītājiem. Tiem, kas vēlas dejot zumbu, lūk, jūlija nodarbību grafiks: 11.jūlijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.00, 18. un 25.jūlijā no plkst. 19.00 līdz plkst. 21.00.

Kā zināms, Daugavpils pašvaldība šogad ir sākusi attīrīšanas un atjaunošanas darbus pludmalē pie Daugavas, kur reiz ir bijusi pilsētnieku iemīļota pludmale. Taču pagaidām ikvienam ir iespēja izvizināties ar laivu vai plostu pa Daugavu – bērniem tas būs neaizmirstams vasaras piedzīvojums.

 

6. Neaizmirstiet vasarā lasīt un radīt!

 

Ikviena mamma šodien zina, cik grūti ir bērnu atraut no datora un pierunāt ķerties pie grāmatu lasīšanas. To bērnu, kas bez vecāku atgādinājumiem un pamudinājumiem ķeras pie obligātās literatūras grāmatām, ir maz un viņus varētu pat uzskatīt par unikāliem. Taču pieradināt bērnus lasīt grāmatas ir ļoti svarīgi.

Tādēļ jau ceturto gadu Latgales centrālā bibliotēka vasaras brīvlaikā mazajiem lasītājiem piedāvā piedalīties īpašā lasīšanas projektā “Skaistā vasara bibliotēkā”, kas katru ceturtdienu no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.00 norisinās bibliotēkā. Šajā dienā visās Latgales centrālās bibliotēkas filiālēs notiek izglītojoši pasākumi, kuru laikā bērni radošā un jautrā atmosfērā uzzina kaut ko jaunu un paplašina savu redzesloku. Aizejiet uz šādu pasākumu kopā ar savu atvasi un ieplānojiet šo pasākumu ar bērnu apmeklēt katru ceturtdienu – un jūsu bērns noteikti iemīlēs grāmatas!

Savukārt Marka Rotko mākslas centrs visu vasaru piedāvā dažādas radošās nodarbības dažāda vecuma bērnu grupām.

 

7. Novadpētniecības mīļotājiem

 

Vasara ir lielisks laiks, lai uzzinātu kaut ko jaunu un interesantu par savu pilsētu, novadu vai mikrorajonu un pabūtu tur, kur vēl nekad neesi bijis. Un tādēļ nemaz nav nepieciešamības doties aiz trejdeviņām jūrām.

Visu vasaru ir atvērts Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs, Daugavpils skrošu rūpnīcas muzejs, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs. Starp citu, Novadpētniecības un mākslas muzejā 26.jūlijā norisināsies tradicionālā Ģimenes diena un muzeja ekspozīcijas šajā dienā ģimenēm būs iespēja aplūkot par draudzīgu ieejas biļetes cenu.

Tāpat visu vasaru ir atvērts arī Daugavpils zooloģiskais dārzs. Pat, ja jūsu bērns jau reiz tur ir viesojas klases ekskursijas laikā, viņam tāpat būs interesanti satikt zoodārza iemītniekus atkal. Lai bērns novada jums ekskursiju pa zoodārzu, jo mums, pieaugušajiem, vienmēr trūkst laika, lai apstātos, lai palūkotos atpakaļ, lai pasauli ieraudzītu bērnu acīm un, galu galā, vienmēr pietrūkst laika, lai vienkārši pabūtu kopā ar savu bērnu.

Starp citu, vai jūsu bērns jau ir paspējis nogaršot dinaburgeru? Vēl ne? Tad, ko jūs vēl gaidāt? Vasaras brīvlaiks ir īstais laiks, lai kopā ar ģimeni nobaudītu Daugavpils ēdienkartē iekļautos mūsu pilsētas īpašos ēdienus.

 

8. Vasaras nometnes – vēl var paspēt pieteikties!

 

Daugavpils pašvaldība šovasar nodrošina 20 dažādas vasaras nometnes bērniem – 18 dienas nometnes un 2 diennakts nometnes. Bērni, kas nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm, vasaru pavada sporta nometnē Stropos, sporta bāzē “Dzintariņš”.

 

Kā portālam grani.lv pastāstīja Daugavpils domes Jaunatnes departamenta speciāliste Gunita Vanaga, pilsētas nometnēs tiek pieņemti bērni vecumā no 6 līdz 19 gadiem. Uz jūlijā notiekošajām nometnēm visas vietas jau ir aizņemtas, bet uz augusta nometnēm vel var paspēt pieteikties – līdz 10.jūlijam vecāki savas atvases var pieteikt Jaunatnes departamentā.

 

Turklāt, var gadīties, ka bērni, kas ir saņēmuši apstiprinājumu dalībai kādā no pilsētas nometnēm, kaut kādu iemeslu dēļ tomēr netiek uz nometni, tādēļ uzturiet kontaktus ar Jaunatnes departamentu, kurā atsaucīgie darbinieki vienmēr palīdzēs rast risinājumu un kaut ko ieteiks.

 

Portāls grani.lv visiem daugavpiliešiem – gan lieliem, maziem – novēl jautru, neaizmirstamu, bezrūpīgu, drošu un pozitīviem iespaidiem bagātu atpūtu vasarā! Vēl jo vairāk tādēļ, jo mūsu pilsēta ir radījusi visus priekšnoteikumus tieši šādai vasarai!

0
Autors:Grani.lv
Foto:Photl.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti