Noslēdzās konkurss "Daugavpils lepnums 2014" 0

Trešdiena, 14 jan 2015, 12:10 Versija drukāšanai

Noslēdzās konkurss "Daugavpils lepnums 2014"
Pirmdien. 12. janvārī noslēdzās konkurss “Daugavpils lepnums 2014”. Konkursā piedalījās pilsētas skolu 1. līdz 7. klašu skolnieki. Visi dalībnieki un nominanti tika apbalvoti ar nozīmītēm, kuras veltītas Daugavpils 740 gadu jubilejai, bet labāko darbu autori ( 26 esejas un 15 zīmējumi) novērtēti ar diplomiem un dāvanām.


Daugavpils izglītības pārvalde organizē akciju jau ceturto gadu ar mērķi parādīt bērniem, ka apkārt ir daudz interesantu cilvēku, iemācīt redzēt un vērtēt labus darbus, rakstīt un runāt par tiem. Vismazākie konkursa dalībnieki (1. – 4. klases) zīmēja savu “lepnumu”, bet vecākie (5.- 7. klases) rakstīja eseju.

 

Noslēdzās konkurss "Daugavpils lepnums 2014"
Konkursā piedalījās 83 skolēnu darbi: 36 zīmējumi un 47 esejas. Bērnu darbus žūrija vērtēja četrās nominācijās: Ģimene, Skolotājs, Sava aroda meistars un Skolasbiedrs. Šogad piedalīties noslēguma pasākumā bija aicināti visi nominanti.

 

Bērni lepojas ar visdažādākiem cilvēkiem. Piemēram, Daugavpils 16. vidusskolas 4. klases skolniece Jūlija Vasiļjeva lepojas ar savu skolotāju Alīnu Šumilo. “Viņa vada stundas mums kopš 1. klases, viņa ir ļoti labsirdīga, mīļa, nekad nelamā un uzdot vieglus kontroldarbus,” – Jūlija stāsta portālam. A.Šumilo papildina meitenes teikto “Es arī lepojos ar Jūliju, viņai ir brīnišķīga ģimene un viņa labi mācās. Ir pieņemts, ka bērni dažreiz lepojas ar saviem skolotājiem… ”.

 

Noslēdzās konkurss "Daugavpils lepnums 2014"
Daugavpils krievu vidusskolas – liceja 7. klases skolniece Viktorija Tarvide savu eseju veltīja Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” zīmēšanas skolotājai Žanetei Ezerskai. Skolniece jauniešu centru apmeklē jau vairākus gadus un mācās no Ž.Ezerskas ne tikai zīmēšanas mākslu, bet arī labsirdību, mīlestību pret dzīvniekiem un vēl daudz citas dzīvē svarīgas lietas. “Žanete Ezerska dara visu ar mīlestību un viņa ir atvērta cilvēkiem,”- uzrakstīja savā esejā Viktorija.

 

Daugavpils 12. vidusskolas 5. klases skolnieks Vitālijs Komarovs ir lepns par savu vecmāmiņu,latviešu valodas skolotāju Liliju Meinarti, kura strādā Krievu licejā.“Ez zinu, ka mana vecmāmiņa ir laba skolotāja, viņa palīdz man pildīt manus mājas darbus un grib, lai visi cilvēki zinātu latviešu valodu. Vēl viņai patīk kārtība un skaistums, pateicoties viņai uz mūsu balkona aug skaisti ziedi. Mūsu balkons padara mūsu mājas pagalmu skaistāku, tas nozīmē, ka arī Daugavpili,”- dalījās ar domām Vitālijs.

 

Daugavpils 6. vidusskolas 1. klases skolnieks Artjoms Osipovs lepojas… ar sevi. Sevi viņš arī uzzīmēja, ne vienu, bet ar draudzeni, ar kuru arī lepojas. Ar sevi viņš lepojas, tāpēc, ka labi mācās un palīdz pieaugušajiem dēstīt stādus. Nākotnē Artjoms vēlas kļūt par Latvijas prezidentu un darīt daudz laba cilvēkiem.Kādus tieši, viņš vēl nezina, jo laiks vēl viņam ir. Sākotnējais prezidenta mērķis – piešķirt iespēju visiem lietot sabiedrisko transportu bez maksas.Lūk tā!

 

Skolnieki lepojas ar vecākiem, vectētiņiem un vecmāmiņām, brāļiem un māsām, klases biedriem, skolotājiem, treneriem. Kā arī lepojas ar ārstiem, sportistiem, māksliniekiem, dziedātājiem, kinologiem u.c. Četri no konkursa dalībniekiem lepojas ar Daugavpils pilsētas priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

 

Svinīgajā pasākumā bērnus un pieaugušos sveica Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (starp citu, ar viņu arī lepojas) un Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti