19. septembrī aicina uz krāšņu gadatirgu 0

Piektdiena, 18 sep 2015, 08:00 Versija drukāšanai

19. septembrī aicina uz krāšņu gadatirgu
19.septembrī jau no plkst. 10 aicinām visus apmeklēt krāšņu Daugavpils novada dienu gadatirgu (Daugavpils pilsētas teritorijā, Rīgas ielā (posmā līdz Ģimnāzijas ielai) un Dubrovina parkā. Gadatirgū būs iespēja iegādāties Daugavpils novada ražotāju, Latgales tirgotāju un amatu meistaru daudzveidīgo produkciju – sieru, medu, maizi, dārzeņus, vīnus, dekoratīvos stādus, augļus un ogas, rokdarbus un izstrādājumus no koka, māla, kokvilnas un lina.


Iegādājoties preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā 3 eiro vērtībā, ikviens pircējs saņems vienu talonu „Lauku gardumu ielas” ēdienu degustācijai.

 

Gadatirgus dalībniekus sagaidīs plaša un interesanta kultūras programma. Turpinot pērn iesākto „Pagastu dižošanās” tradīciju, šogad Kalupes, Nīcgales, Līksnas un Vaboles pagasti ar savu tautas kultūras programmu rādīs, ar ko tie ir stipri un bagāti. Ar dziesmām, dejām un teātra uzvedumiem gadatirgu ieskandinās gan vietējie mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, gan viesi no Baltkrievijas – Braslavas rajona Kultūras nama tautas teātris „Pokers”, Glubokoje rajona folkloras tautas teātris „Tereško” un Šarkovščinas Kultūras centra Tautas mūzikas ansamblis „Spadčina”. Koncerts noslēgsies ar Tihovsku ģimenes ansambļa muzikālo sveicienu.

 

Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot fotoizstādes “Kalupes, Līksnas, Nīcgales, Vaboles pagasti tuvplānā” un “Mežos, upēs, ezeros”, Latgales Zoodārza ekspozīciju “Eiropas retā herpetofauna Daugavpils novadā”, kā arī ugunsdzēsības tehnikas un speciālā aprīkojuma demonstrāciju. Interesenti aicināti piedalīties Daugavpils novada skolēnu un jauniešu, muzeju un Daugavpils Universitātes rīkotajās radošajās darbnīcās.

 

Visas dienas garumā Vienības laukumā tiks rīkotas sporta aktivitātes – Daugavpils novada tradicionālās starptautiskās sacensības strītbolā, Daugavpils pilsētas finālsacensības ielu basketbolā un svarbumbu celšanas sacensības, kāpšana klinšu sienā, baļķa un šautriņu mešana, kā arī basketbola soda metienu konkurss.

 

Atzīmējot Eiropas sadarbības dienu, noritēs arī dažādi Daugavpils novada domes īstenoto projektu pasākumi Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežas sadarbības programmas 2007.-2013.gadam ietvaros. Parādes un Vienības ielu krustojumā varēs apskatīt pārrobežu sadarbības projekta rezultātā iegūto mobilo mamogrāfu. Daugavpils novada dome kopā ar Daugavpils reģionālo slimnīcu aicina sievietes izmantot iespēju un veikt valsts apmaksātu mamogrāfijas izmeklējumu jeb skrīningu. Dodoties uz izmeklējumu, lūdzam līdzi ņemt saņemto Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta vēstuli ar uzaicinājumu piedalīties valsts krūts vēža skrīninga programmā vai ārsta speciālista nosūtījumu uz mamogrāfiju. Bez tam, 20 sievietes, kuras sakrās 5 talonus, iegādājoties svētku laikā preces no Daugavpils novada tirgotājiem, saņems iespēju bezmaksas mamogrāfijas izmeklējumam. Blakus mobilajam mamogrāfam darbosies pārrobežu programmas projektā iesaistīto novada feldšeru telts, kur apmeklētājiem noteiks asinsspiedienu, pārbaudīs cukura līmeni asinīs, palīdzēs noskaidrot, vai nedraud liekais svars. Mediķi Jūs gaidīs no plkst.10:00 līdz 14:00.

 

Daugavpils novada dienas jau sesto gadu tiek rīkotas ar mērķi veidot novada atpazīstamību, atbalstīt vietējās tradīcijas un ražotājus, kā arī veicināt lauku ražotāju un tautas mantojuma produktu attīstību. Kā katru gadu, novada dienas solās būt aizraujoši un ģimeniski, izzinošām un sportiskām aktivitātēm piesātināti svētki.

 

Daugavpils novada dienas rīko Daugavpils novada dome sadarbībā ar Kultūras pārvaldi, pagastu pārvaldēm, SIA ”Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļu, Daugavpils Universitāti, Daugavpils pilsētas domi, Daugavpils Tūrisma informācijas centru, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latgales plānošanas reģionu, novada uzņēmējiem un Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežas sadarbības programmu 2007.-2013.gadam.

 

Uz tikšanos Daugavpils novada dienu gadatirgū!

Autors:BNS
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti