Notiks patriotisks pasākums jauniešiem «Latviešu karavīrs laikmetu griežos» 0

Ceturtdiena, 05 nov 2015, 10:30 Versija drukāšanai

Notiks patriotisks pasākums jauniešiem «Latviešu karavīrs laikmetu griežos»
5. un 6. novembrī Daugavpilī notiks pasākums «Latviešu karavīrs laikmetu griežos», kurā piedalīsies vairāk nekā 200 jauniešu vecumā līdz 18 gadiem no dažādām Latvijas jaunatnes organizācijām ― no Jaunsardzes, biedrības «Latvijas mazpulki», biedrības «Latvijas skauti un gaidas», «Vanadzēnu» pārstāvji, kā arī Daugavpils skolu jaunieši.


Pasākums būs veltīts latviešu strēlnieku bataljonu dibināšanas simtgadei, un tajā īpaši tiks godināts pulkvedis Frīdrihs Briedis, kurš saņēmis visus Lāčplēša Kara ordeņa šķiru apbalvojumus.

 

Pasākums iecerēts, lai saliedētu Latvijas jauniešu organizācijas, sekmētu jauniešu valstisko un patriotisko audzināšanu, aicinot sabiedrību izzināt vēsturi, savas saknes un veicinot izpratni par valsts aizsardzību, lai atgādinātu par aizsardzības nozīmi brīvas un neatkarīgas valsts saglabāšanā.

 

5. novembrī jaunieši tiksies sadraudzības pasākumā sporta bāzē «Dzintariņš».

 

6. novembrī no plkst. 9.00 līdz 12.00 Daugavpilī jauniešu organizācijām notiks orientēšanās sacensības ar kontrolpunktiem, kas jauniešiem ļaus iepazīt pilsētas vēsturi, kultūrvēsturiskus objektus un apskatīt tās skaistākās vietas. Tajā pašā laikā Daugavpils skolās notiks biedrības «Latvijas ģenerāļu klubs» pārstāvju tikšanās ar skolu jaunatni un sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana.

 

No plkst. 11.00 līdz 14.00 Vienības laukumā būs apskatāma Zemessardzes, robežsargu, glābēju, kinologu, policistu, bruņoto spēku ieroču un ekipējuma izstāde.

 

Plkst. 13.15 Eiropas skvērā jauniešu organizāciju vadītāji un biedrības «Latvijas ģenerāļu klubs» valde stādīs pasākuma piemiņas koku.

 

No plkst. 14.10 līdz 16.45 Daugavpils universitātes lielajā zālē norisināsies svinīgais pasākums, kuras īpašais notikums būs Ata Kļimoviča filmas «Četros no rīta mežā» pirmizrāde, iepazīšanās ar filmas varoņiem, diskusija par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un valsts aizsardzības tēmām. Pēc filmas noskatīšanās tiks apbalvoti projektu konkursa un orientēšanās sacensību uzvarētāji. Pasākuma dalībniekus ar muzikālu sveicienu ― koncertu — iepriecinās Daugavpils mākslinieki.

 

Plkst. 17.25 Saules ielas un Muzeju ielas krustojuma skvērā tiks atklāta pulkveža Brieža piemiņas plāksne. Pasākums noslēgsies ar gaismas nodošanas ceremoniju Latvijas novadiem. Visām pasākumā iesaistītajām organizācijām tiks pasniegtas lāpas, tā nododot dzimtenes mīlestību simbolizējošo gaismu tālāk.

 

Pasākumu rīko: biedrība «Latvijas ģenerāļu klubs», Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvalde, Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs. Atbalsta ― Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki. Sponsors ― Rīgas brīvostas pārvalde. Sadarbības partneri: Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija, biedrība «Latvijas mazpulki».

 

2011. gadā biedrība «Latvijas ģenerāļu klubs» aizsāka jaunu tradīciju, organizējot patriotiska rakstura izglītojošus pasākumus neilgi pirms Lāčplēša dienas ārpus Rīgas, lai veidotu jauniešos dziļāku izpratni par Lāčplēša dienas un 18. novembra nozīmi Latvijas vēsturē, skaidrotu armijas un karavīra lomu gan vēsturē, gan mūsdienās. 2011. gadā tāds pasākums notika Trikātā, 2012. gadā ― Jēkabpilī, 2013. gadā ― Skrundā, 2014. gadā ― Balvos, šogad pasākums norisināsies Daugavpilī.

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti