Valmieras pedagogi izzina Daugavpils karjeras atbalsta sistēmu 0

Trešdiena, 20 jan 2016, 08:43 Versija drukāšanai

Valmieras pedagogi izzina Daugavpils karjeras atbalsta sistēmu
Š.g. 14.janvārī Daugavpilī viesojās vispārizglītojošo un profesionāli tehnisko skolu pedagogi no dažādām Valmieras pašvaldības izglītības iestādēm. Semināra mērķis bija gūt pieredzi par karjeras izglītības atbalsta sistēmu un iespējām Daugavpilī.


Vizītes sākumā Valmieras viesus uzņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP), kur DPIP Izglītības satura nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka un Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska sniedza informāciju par DPIP funkcijām un struktūru, kā arī sīkāk pastāstīja par izglītības atbalsta nodaļas darbības sfērām. Savukārt pedagoģe-karjeras konsultante dalījās pieredzē, kā pašvaldības vispārizglītojošajās skolās tiek attīstīta un koordinēta karjeras izglītības joma.

 

Par sadarbību starp DPIP, Daugavpils Universitāti un Karjeras un iniciatīvu atbalsta centru (KIAC) pastāstīja KIAC vadītāja Mārīte Kravale-Pauliņa. Tālāk valmierieši devās uz Daugavpils 10.vidusskolu, kur tos laipni sagaidīja skolas direktore Valija Salna, pastāstot, ka vidusskolas posmā skolēniem tiek piedāvāts apgūt vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmu – komerczinības, bet pedagogs-karjeras konsultants dalījās pieredzē par karjeras izglītības sistēmu skolā. Vizītes noslēgumā viesiem bija iespēja aplūkot skolas paleontoloģijas ekspozīciju un zoodārzu.

 

Tad viesi devās uz Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centru (BJC) „Jaunība”, kur direktore Aina Jansone iepazīstināja ar iestādes darbību, īstenotajām daudzveidīgajām interešu izglītības programmām, ar kuru palīdzību jau no mazotnes skolēnos tiek attīstītas karjeras vadības prasmes – laika plānošana, komunikācijas un saskarsmes prasmes, motivācija u.c. Tā kā viesu vidū bija arī profesionālās izglītības iestādes pārstāvji, tad nākamais pieturas punkts bija Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola (DDMV) „Saules skola”. Skolas pasniedzēji viesiem izrādīja skolas telpas, aprīkojumu, kā arī sniedza informāciju par iestādē apgūstamajām programmām. Ekskursijas laikā sarunās ar pedagogiem bija iespējas uzzināt par sadarbību ar uzņēmumiem, apgūstot profesiju, gan aplūkot audzēkņu veikumu – dažādus kvalifikācijas darbus, gan arī izmantota iespēja audzēkņiem parādīt apgūtās prasmes – uzņemt fotogrāfiju ar viesiem.

 

Vizītes noslēgumā Valmieras viesi devās uz Daugavpils Valsts ģimnāziju (DVĢ), kur direktores vietniece izglītības jomā Olga Grišāne pastāstīja par DVĢ izveidoto sistēmu un pieeju, gatavojot skolēnus „lielajai dzīvei”. Par to, kā Skolēnu mācību uzņēmuma darbība tiek veiksmīgi integrēta mācību procesā, pastāstīja ekonomikas skolotāja Marina Pilace, savukārt izglītības programmu „Personības līderības pamati” prezentēja skolotāja Zigrīda Rusiņa. Piesātinātās dienas noslēgumā, paužot gandarījumu un izsakot pateicību par radīto iespēju gūt pieredzi, Valmieras pārstāvji vēl devās aplūkot Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

 

Paldies Daugavpils 10.vidusskolai, BJC „Jaunība”, DDMV „ Saules skola” un Daugavpils Valsts ģimnāzijai par atbalstu un atsaucību, palīdzot noorganizēt pieredzes apmaiņas semināru un uzņemot Valmieras kolēģus mūsu pilsētā!

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti