Locītavu USG: kur var veikt kvalitatīvu ultrasonogrāfijas izmeklējumu 0

Piektdiena, 18 mar 2016, 11:58 Versija drukāšanai

Locītavu USG: kur var veikt kvalitatīvu ultrasonogrāfijas izmeklējumu
Cilvēka dzīves laikā locītavām ir jāiztur ļoti liela slodze. Daudzi cilvēki cieš no sāpēm vai nepatīkamām sajūtām, daži locītavās radušos iekaisumu dēļ pat nevar brīvi kustēties.


Noteikt sāpju iemeslu un ārstēšanās metodes palīdz locītavu ultrasonogrāfija. Saskaņā ar statistikas datiem, katrs otrais cilvēks, kas ir vecāks par 50 gadiem, cieš no kādas slimības, kas sagādā viņam problēmas. Mūsdienās pastāv vairākas ārstēšanās metodes, kas palīdz pilnīgi vai daļēji atjaunot locītavas un to funkcijas. Taču, lai noteiktu ārstēšanos, ārstam sākumā jāveic diagnostika.

 

Locītavu ultrasonogrāfijai ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, tā ir droša izmeklējuma metode - bez blakusparādībām. Gūžu ultrasonogrāfiju bieži veic pat zīdaiņiem. Otrkārt, šis izmeklējums ir visiem pieejams un salīdzinoši nedārgs. Ar ultraskaņas metodi iespējams novērtēt locītavu un virspusējo mīksto audu stāvokli.

 

Tradicionālais rentgenogrāfiskais izmeklējums ļauj spriest tikai par locītavu kaulu struktūras stāvokli, bet nevar vizualizēt locītavu mīkstos audus. Locītavu slimību gadījumos sāpes ir saistītas ar iekaisumiem mīkstajos audos, tādēļ ultrasonogrāfija bieži vien ir noderīgāks izmeklējuma veids. Ārsts var novērtēt muskuļu, cīpslu, saišu stāvokli, konstatēt dažādus veidojumus, hematomas, plīsumus, iekaisumus.

 

Ultraskaņas metodi izmanto muskuļu bojājumu novērtēšanai, slimības dinamikas noteikšanai, atveseļošanās procesa kontrolēšanai.

 

Latgales medicīnas centra mūsdienīgais aprīkojums ļauj veikt pleca, ceļa, elkoņu, plaukstas, iegurņa locītavu izmeklējumu.

 

Ceļa locītavu ultrasonogrāfiju ārsti rekomendē veikt sāpju gadījumā, pēc traumām, pēc Laima slimības pārciešanas, pacientiem ar lieko svaru, artrozes vai artrīta gadījumā, ja parādās iekaisums vai veidojums, pacientiem ar endokrīnām slimībām, ja kustoties rodas nepatīkamas sajūtas – tā pakāpeniski attīstās dažādas slimības.

 

Tāpat ceļa locītavu ultrasonogrāfiju iesaka pacientiem ar plakano pēdu, jo šādos gadījumos bieži vien attīstās ceļa locītavu osteoartroze, kas var beigties ar invaliditāti, tādēļ agrīnai diagnostikai ir liela nozīme.

 

Ultrasonogrāfijas izmeklējuma laikā ārsts var noteikt ceļa locītavu kolaterālo saišu plīsumus, asinsizplūdumus saitēs, saišu struktūras traucējumus, meniska plīsumu.

 

Reimatiskajām slimībām raksturīgi iekaisuma procesi locītavās. Ultrasonogrāfijas laikā ļoti labi var redzēt šķidrumu, kas uzkrājas locītavas dobumā. Izmeklējums palīdz novērtēt iekaisuma pakāpi, par to liecina šķidruma daudzums. Liels šķidruma daudzums liecina par nopietnu iekaisumu, un otrādi. Ultrasonogrāfija palīdz noteikt ne tikai šķidruma daudzumu, bet arī tā struktūru, kas liecina par to, kad iekaisums radies.

 

Iegūtā informācija palīdz ārstam pieņemt lēmumu par pretiekaisuma terapijas apjomu – vai ir iespējams evakuēt šķidrumu, kādas zāles labāk izrakstīt pacientam utt.

 

Ultraskaņas izmeklējumi Latgales medicīnas centrā ietver sevī divu simetrisko locītavu pārbaudi (divu kāju ceļu un divi elkoņu, un tā tālāk), jo nepieciešams veikt salīdzinošo novērtējumu starp skarto locītavu un veselo.

 

Simetrisko locītavu izmeklējumi ļauj diagnosticēt locītavu patoloģiskas izmaiņas, kas ikdienā netraucē pacientam, bet ir raksturīgas reimatiskām slimībām.

 

Diemžēl novecojušas iekārtas, kas tiek izmantotas daudzās medicīna iestādēs neļauj pilnībā novērtēt locītavu stāvokli un efektīvi noteikt slimības cēloņus, kas rezultātā rada nepareizu ārstēšanu. Galvenais kvalitatīvas ultraskaņas rezultāts atkarīgs no speciālista prasmēm un modernām iekārtām.

 

Veikt ultraskaņas diagnostiku, izmantojot modernas un augstas kvalitātes iekārtas, iespējams Latgales medicīnas centrā Daugavpilī, Rīgas ielā 20 ( pierakstīties var pa tālr. 25251010).

 

Mēs garantējam, ka veicot izmeklējumus noteiksim nepatīkamu un sāpju sajūtu cēloņus. Lai veiktu augstākminēto procedūru nav nepieciešama iepriekšēja pacienta sagatavošana. Pakalpojuma cena – 20 eiro.

 

Būsim priecīgi palīdzēt Jums ātri, efektīvi un konfidenciāli!

Autors:"Sejčas"

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti