Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums 0

Svētdiena, 01 maijā 2016, 09:09 Versija drukāšanai

Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums
Augstisvētītā Aleksandra, Daugavpils un Rēzeknes Bīskapa, Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums Kristu mīlošajiem draudžu ganiem, visgodājamai mūku kārtai un visiem uzticamajiem Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Daugavpils-Rēzeknes eparhijas bērniem.


«Kristus Augšāmcelšanos redzējuši,

paklanīsimies Svētajam Kungam Jēzum»

(dziedājums pēc Pashas kanona 6. dziesmas)

 

 Kungā, Kurš šodien Augšāmcēlies, mīļotie Dievu mīlošie priesteri un diakoni, godājamie inoki un inokiņas, dārgie brāļi un māsas,

 

Kristus Augšāmcēlies!

 

Ar šiem svētajiem vārdiem sveicinu jūs šajā Kristus Augšāmcelšanās svētku «pestījošajā naktī» (Pashas kanona 7. dziesmas trešais tropārs)!

 

Mūsu sirdis piepildās ar prieku, kad dzirdam Pashas dziedājumus un skatām baznīcas skaistumu šajā dienā, kas ir «svētku svētki un svinību svinības» (Pashas kanona 8. dziesmas irmoss)! Šo prieku Dievs mums dāvā ne mūsu gavēņa, lūgšanu un ceļos mešanās darbu dēļ, kaut arī šie darbi ir nepieciešami, lai padarītu mūsu dvēseles par mājvietu Svētā Gara svētības saņemšanai. Šo prieku Dievs mums dāvā Savas žēlastības un cilvēkmīlestības dēļ: «Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību» (Jņ. 3:16).

 

Varenais Dieva pravietis Jesaja Vecajā Derībā, vairāk kā 700 gadus pirms Kristus Piedzimšanas, pareģoja mūsu Pestītāja ciešanas ar šādiem vārdiem: «Viņam nebija nekāda izskata, nedz arī kāda skaistuma... Viņš nesa mūsu sērgas un ciešanas, un mūsu sāpes Viņš bija uzkrāvis sev, bet mēs viņu uzskatījām par sodītu, Dieva satriektu un nomocītu. Viņš bija ievainots mūsu pārkāpumu dēļ un mūsu grēku dēļ satriekts. Mūsu sods bija uzlikts Viņam mums par atpestīšanu, ar Viņa brūcēm mēs esam dziedināti. Mēs visi maldījāmies kā avis, ikviens raudzījās tikai uz savu ceļu, bet Kungs uzkrāva visus mūsu grēkus Viņam. Kad Viņš tika sodīts un spīdzināts, Viņš padevās un neatdarīja savu muti... Viņš nodeva savu dzīvību nāvē un aizlūdza par ļaundariem» (Jes. 53: 2, 4-7, 12). Svētās Kristus ciešanas atbrīvo mūs no mūžīgajām mokām mūsu grēku dēļ un dāvā katram no mums šīs gaišās dienas prieku! «Svētie Dieva ļaudis, zīmju piepildījumu redzot, dievišķi līksmosim, jo Kristus augšāmcēlies kā Visvarenais » (Pashas kanona 4. dziesmas trešais tropārs).

 

Veicot gavēņa un šķīstīšanās no grēcīgiem darbiem varoņdarbu, mīļotie, balstīsim mūsu mūžīgās dzīves paļāvību uz Kristus Vārdu, «jo nav neviens cits vārds zem debess cilvēkiem dots, kurā mums lemta pestīšana» (Ap.d. 4:12)! Iegūstot Lielā gavēņa laikā kristīgas dzīves labās iemaņas, atcerēsimies tās arī ārpus gavēņa laika! Nenodosimies slinkumam un bezrūpībai par mūsu dvēselēm, vienaldzībai par tuvāko glābšanu, bet izrādīsim kristīgu aktivitāti apkārtējā pasaulē un apliecināsim Kristus Vārdu ar labiem darbiem visas sabiedrības labā! Lai katru no jums Kungs Dievs apgaismo šodien ar Savu gaismu un dara par «pasaules gaišumu» (Мt. 5: 14-15)!

 

Lūdzu jūs ik dienas neaizmirst lūgšanas par mieru un Latvijas valsts un tautas labklājību, par „ienaidā esošo” samierināšanos visā pasaulē, par mūsu Baznīcas Vadītāja, Visaugstisvētītā Metropolīta Aleksandra un viņa jaunieceltā vikāra Jelgavas Bīskapa Jāņa, kurš sāk savu svētnieka kalpošanu mūsu Baznīcas labā, veselību un pestīšanu; kā arī par mani, jūsu Virsganu un lūdzēju!

 

Vēlreiz apsveicot jūs gaišajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos, lūgšanās vēlu jums visiem Pashas prieku un gara možumu, kā arī Pestītāja, kurš Augšāmcēlies, palīdzību visās labajās iecerēs! Dieva žēlastība, mūsu Vissvētās Valdnieces Dievadzemdētājas patvērums un mana Virsgana svētība lai ir ar jums, jūsu ģimenēm un tuviniekiem!

 

Kristus patiesi Augšāmcēlies!

 

Dieva žēlastībā

pazemīgais

+Aleksandrs,

Daugavpils un Rēzeknes Bīskaps.

0
Autors:Preses relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti