Bergmanis apmeklēs 2. Zemessardzes novada pamatapmācības lauka nometni 0

Sestdiena, 02 jūl 2016, 08:37 Versija drukāšanai

Bergmanis apmeklēs 2. Zemessardzes novada pamatapmācības lauka nometni
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) sestdien apmeklēs 2.Zemessardzes novada pamatapmācības lauka nometni Zemessardzes 34.artilērijas bataljona apmācību teritorijā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, lai iepazītos ar jauno zemessargu apmācību un sadzīves apstākļiem, aģentūra BNS uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).


Ministrs uzsvēra, ka jaunā pieeja zemessargu pamatapmācībā ir iespēja intensīvi, īsā laika posmā apmācīt zemessargus jau daudz augstākā kvalitātē. "Pagājušā gada pieredze organizējot nometni pamatapmācības kursa garumā un jauno zemessargu lielā interese par militārajām pamatzināšanām apstiprina, ka mēs ejam pareizo ceļu, tāpēc šogad šādas pamatapmācības lauka nometnes notiks jau divos Zemessardzes novados," pauda Bergmanis.

 

Aģentūra BNS jau vēstija, ka nometne norisinās līdz 17.jūlijam, un tās laikā vairāk nekā 200 jaunuzņemtie zemessargi no visiem Zemessardzes novadiem apgūst lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, kā arī gūst ieskatu topogrāfijā, medicīnā, normatīvajos aktos un reglamentos.

 

Pamatapmācības lauka nometnes organizēšana zemessargiem ir jauna pieeja zemessargu apmācībā, pielietojot nometņu modeli, kurā nesen dienestā pieņemtie zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst īsākā un nepārtrauktā laika posmā. Pirmā zemessargu pamatapmācības nometne notika 2015.gada vasarā Pļaviņu novadā un to organizēja Zemessardzes 55. kājnieku bataljons.

 

Zemessardze atgādina, ka, sākot ar 2015.gada gada 1.janvāri, kad stājās spēkā grozījumi Darba likuma 153.pantā, darba devējs piešķir atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas darbiniekam, kurš pilda dienestu Zemessardzē, ja par viņa iesaisti Zemessardzes uzdevumu izpildē vai apmācībā darba devēju informē Zemessardzes vienības komandieris dienestu Zemessardzē regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā termiņā un kārtībā.

 

Atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas piešķir uz Zemessardzes vienības komandiera izziņā norādīto laiku. Darbiniekam, kurš izmanto šo atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

0
Autors:BNS
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti