Daugavpils cietoksnī notiks kara rekonstrukciju klubu festivāls 0

Sestdiena, 16 jūl 2016, 18:05 Versija drukāšanai

Daugavpils cietoksnī notiks kara rekonstrukciju klubu festivāls
Daugavpils cietoksnī piektdien sāksies Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls, aģentūra BNS uzzināja pilsētas pašvaldībā.


Festivāls norisināsies līdz 17.jūlijam un tajā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas kara vēstures rekonstrukcijas klubu dalībnieki. Pasākums notiks otro reizi, un tā galvenie mērķi ir Daugavpils cietokšņa un kara vēstures rekonstrukcijas klubu kustības popularizēšana.

 

Pašvaldība informē, ka 15.jūlijā festivāls sāksies plkst.18, kad ir plānot rekonstrukcijas klubu ierašanās un divu nometņu veidošana, ko būs iespējams vērot līdz plkst.19. Napoleona armijas karavīri savu nometni veidos Daugavas ielā, bet Krievijas impērijas – 8.bastionā. Plkst.21 cietokšņa dārzā notiks balle ampīra stilā. Tā būs bezmaksas, bet par atsevišķi samaksu būs iespējams izīrēt ampīra stila apģērbus. Plkst.11 pie Nikolaja vārtiem notiks sikspārņu vērošana.

 

Savukārt 16.jūlijā ir plānota rekonstrukciju diena, kura sāksies plkst.10 pie Nikolaja vārtiem ar Cietokšņa karoga svinīgu pacelšanu. Visas dienas garumā Nikolaja ielā un 8.bastionā paredzēts tirdziņš, kurā piedalīsies kolekcionāri un amatnieki. Plkst.12 pie Nikolaja vārtiem uz cietokšņa vaļņa no lielgabala tiks raidīts pusdienu šāviens.

 

No plkst.12 līdz plkst.12.30 Imperatora ielā notiks Parādes gājiens, kurā piedalīsies rekonstrukcijas klubu dalībnieki, orķestris un zirga pajūgs, bet plkst.17 tai pašā vietā varēs vērot motociklu parādi. Turklāt no plkst.15 līdz plkst.16 pie 1.krasta lunetes un koka tilta rajonā risināsies kaujas rekonstrukcija, kurā franču karaspēks dosies uzbrukumā krievu karaspēkam.

 

Plkst.21 Marka Rotko mākslas centra pagalmā notiks vakara koncerts, kurā piedalīsies grupa "Auļi", bet plkst.23 programmu noslēgs uguns un pirotehnikas šovs.

 

Pēdējā festivāla dienā 17.jūlijā no plkst.11 līdz plkst.12 būs iespēja vērot klubu atvadīšanās demonstrējumus. Plkst.12 uz cietokšņa vaļņa pie Nikolaja vārtiem no lielgabala tiks raidīts pusdienu šāviens, un pēc tā Rotko mākslas centra pagalmā uzstāsies jauniešu mūzikas grupas. Paralēli, no plkst.12 līdz plkst.16 paredzētas dažādas sporta aktivitātes.

 

Pasākuma laikā trīs dienu garumā varēs apmeklēt vēsturisko tērpu kolekciju "Atmiņu lāde", kas atrodas Nikolaja vārtu sānu telpā. Tajā festivāla apmeklētāji varēs uzvilkt greznus senlaicīgus vakartērpus un tajos nofotografēties.

 

Pasākuma laikā varēs apmeklēt arī Marka Rotko mākslas centru, kurā būs izvietoti arī seši jauni mākslinieku oriģināldarbi.

0
Autors:BNS
Foto:Aleksandrs Rube

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti