Pašvaldības speciālisti pārbauda pirmsskolas izglītības iestādes 0

Ceturtdiena, 08 sep 2016, 07:55 Versija drukāšanai

Pašvaldības speciālisti pārbauda pirmsskolas izglītības iestādes
Sākot ar 5. septembri komisija, kuras sastāvā ir Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvaldes speciālisti, veic pārbaudi bērnudārzos.


Galvenie vērtēšanas kritēriji ir tie paši, kādi tiek piemēroti skolām: mācību procesa organizācija, bērnu drošība un sanitāro un higiēnas normu ievērošana. Kas attiecas uz izglītības jomu, tad speciālisti uzskata, ka mācību bāze ir atbilstoša bērnu vecumam un pirmsskolas programmas prasībām. Bērnudārzu audzēkņiem ir nodrošinātas rotaļlietas, vizuālie un metodiskie materiāli, mācību līdzekļi, lai sagatavotos skolai. Gatavojoties jaunajam mācību gadam, pirmsskolas izglītības iestāžu kolektīvi ir pacentušies savest kārtībā bērnudārzu telpas un teritoriju.

 

Pēdējos gados ar pilsētas domes līdzfinansējumu vairāk nekā puse no pirmsskolas izglītības iestādēm piedalījās Eiropas ēku energoefektivitātes paaugstināšanas projektos. Drīzumā pilna renovācija tiks veikta 26. bērnudārzā. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 1 miljons 288 tūkstoši eiro. Iepirkumu procedūra jau ir veikta, pasūtījuma izpildītājs ir zināms. Parakstīšanas stadijā ir trīspusējais līgums starp VARAM, Vides investīciju fondu un Daugavpils pašvaldību. Pirmsskolas izglītības iestādi apmeklē 185 bērni. No 10 grupām 6 ir diennakts grupas. Šogad tika atvērta otra grupa, kurā mācību valoda ir latviešu. Ar tehniskajām problēmām šeit tiek galā, taču ēkai ir steidzami nepieciešama siltināšana. Celtniecības darbus vairākos etapos var uzsākt jau šogad. Pēc projekta realizācijas 26. bērnudārzs kļūs par Latvijā pirmo zema enerģijas patēriņa ēku, citiem vārdiem – par „pasīvo” ēku. Liels remonta un celtniecības darbu apjoms ir paveikts 4. speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē.

 

4. speciālais bērnudārzs ir viena no četrām valsts nodrošinātajām speciālajām iestādēm. To apmeklē bērni ar astmas un endokrīnās sistēmas saslimšanām, turklāt ne tikai no Daugavpils, bet arī citām reģiona pašvaldībām. Cita līdzīga bērnudārza Latgalē nav. Par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem ēka tika nosiltināta 2014. gadā, tagad noslēgumam tuvojas iekšdarbi: kāpņu remonts un inženierkomunikāciju nomaiņa. Iestādē ir četras autonomas izejas, tāpēc celtnieki netraucē ne bērniem, ne bērnudārza darbiniekiem. No 1. septembra J. Raiņa 6. vidusskolā sāka darboties 3 bērnu grupiņas, kas tika pārvestas no 6. bērnudārza. Pirms tam jaunajās izremontētajās telpās ievests viss nepieciešamais aprīkojums. Darbs pie Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes atjaunošanas turpināsies.

 

Saskaņā ar datiem uz 1. septembri 28 pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē aptuveni 4 500 bērni. Ir pieejamas brīvas vietas 4 – 6 gadu vecuma grupās.

 

Kopš pagājušā gada pirmsskolas izglītības iestādēs pašvaldība īsteno divas jaunas programmas. Bezmaksas ēdināšana nodrošināta Daugavpils bērniem no daudzbērnu un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī visiem sešgadīgajiem bērniem, kuri bērnudārzu apmeklē pēdējo gadu un apgūst obligāto programmu, lai sagatavotos skolai. Rūpes par bērniem ir viena no pilsētas domes prioritātēm. Pieņemšanas komisijas darbs noslēgsies 9. septembrī, bet jau šodien speciālisti ir pārliecināti par pirmsskolas izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti