Daugavpils novada dienu gadatirgus 0

Sestdiena, 17 sep 2016, 08:00 Versija drukāšanai

Daugavpils novada dienu gadatirgus
Ar krāšņu gadatirgu šodien no plkst.10 līdz 14 Daugavpilī, Rīgas ielas 2 apkaimē, noslēgsies Daugavpils novada dienu pasākumi, aģentūru BNS informēja Daugavpils novada pašvaldībā.


Gadatirgus apmeklētājiem būs piedāvāta plašu kultūras pasākumu programma un dažādas citas aktivitātes. Savukārt ikviens, kurš iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotājiem ne mazāk kā trīs eiro vērtībā, varēs bez maksas mieloties ar Daugavpils novadam raksturīgajiem ēdieniem Lauku gardumu ielā.

 

Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem apmeklētājiem piedāvās daudzveidīgu produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

 

Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Gadatirgū piedalīsies arī Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.

 

Ielūkoties Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu "Dabas laboratorija".

 

Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā, Raiņa ielā 69, - novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs.

 

Kultūras cienītāji varēs izbaudīt arī svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas Vācu kultūras un tautas mākslas centra trio "Vdohnoveņije" (Iedvesma) no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis "Līksme", folkloras kopa "Dyrbyni", kā arī svētku īpašā viešņa - Olga Rajecka.

 

Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī ar mērķi sekmēt novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt Daugavpils novada ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus.

0
Autors:BNS
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti