Daugavpilī notiks Karjeras nedēļa 0

Pirmdiena, 10 okt 2016, 13:17 Versija drukāšanai

Daugavpilī notiks Karjeras nedēļa
Karjeras nedēļas laikā vispārizglītojošo skolu skolēniem un jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos.


Mērķis – palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas, veicināt uzņēmību un motivāciju mācīties un izvēlēties nākotnes nodarbošanos un izglītības ceļu atbilstoši savām spējām, interesēm un iespējām.

 

Parādīt jauniešiem, kā tas, ko viņi mācās šobrīd, kādas intereses izkopj, kādus lēmumus pieņem, ietekmē viņu nākotnes konkurētspēju darba tirgū.

Šī gada tēma ir „ ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina skolēnus un jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

 

Tādēļ veidojot programmu un piedāvājumu – uzmanība veltīta darba tirgus izpētei Daugavpilī – ekskursijas uz uzņēmumiem, tikšanās ar uzņēmējiem, NVA speciālistiem, dažādu jomu profesiju pārstāvjiem - lai gūtu priekšstatu, ko nozīmē darba tirgus, kāds tas ir mūsu pilsētā, kādas tendences un pieprasījums ir šobrīd Latvijā.

 

Tiks runāts un skaidrots ne vien, kādas vakances, darba vietas ir pieejamas, bet arī, ko skolēns var darīt jau skolas laikā, lai izprastu, kādas zināšanas, prasmes un attieksmes tiek sagaidītas, uzsākot un veicot darbu. Tādēļ uzmanība tiks veltīta arī tādiem jautājumiem – kā vasaras nodarbinātība pilsētā, brīvprātīgais darbs, darba iespējas ārzemēs. Skolēnus sagaida –iepazīšanās no militārās karjeras iespējām, līdz pat mūziķa karjerai. Dažādos ārpusskolas un skolu pasākumos skolēniem un jauniešiem būs iespēja apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū.

 

2015. gadā karjeras nedēļā iesaistījās 20 pilsētas un novadi, kopā piesaistot 120 000 dalībnieku, šogad vienlaikus aktivitātēm pulcēs 25 Latvijas pilsētas un novadi.

 

Daugavpilī 2015 bija pieejamas ārpusskolas 48 aktivitātes, kurās piedalījās 3369 skolēni gan no Daugavpils pilsētas, novada un tuvākajām pilsētu skolām.

 

Šogad atbalstījuši un dalību apstiprinājuši 9 uzņēmumi, vairākas izglītības un kultūras iestādes, pagaidām piedāvājot 44 ārpusskolas aktivitātes. Taču, ja kāds uzņēmums vēl vēlas iesaistīties un atbalstīt, piedāvājot kādu aktivitāti – labprāt gaida pieteikumus līdz nedēļas vidum.

 

Karjeras nedēļu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus + Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

 

Karjeras nedēļas programma ir pieejama DPIP mājas lapā. KN jaunumiem sociālajos tīklos var sekot līdzi Draugiem.lv/VIAA, Facebook.com/Karjeras Nedela, Twitter.com/VIAA_LV .

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti