Daugavpilī iecienītais sarunu sols “LAVKA” norisinājies jau četras reizes 0

Piektdiena, 21 okt 2016, 07:00 Versija drukāšanai

Daugavpilī iecienītais sarunu sols “LAVKA” norisinājies jau četras reizes
Pagājušajā nedēļā “ZINOO Daugavpils” norisinājās sarunu sols “LAVKA”, kas tika rīkots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes projektu “Get into the Swing of the City!” (“Iejūties pilsētas ritmā!”), kas tiek īstenots programmas URBACT III ietvaros. Tā kā šī LAVKA bija šogad pēdējā un uzsvars tika likts uz daugavpiliešiem, tad tā kļuva par masu pasākumu ar vairāk kā 150 dalībniekiem. Šaurībā, bet patīkamā atmosfērā gan viesi, gan dalībnieki iesaistījās aizraujošās sarunās.


Daugavpilī iecienītais sarunu sols “LAVKA” mūsu pilsētā norisinājies jau četras reizes un vienu reizi arī Līvānos. LAVKA ir sarunu pasākums, kas rosina cilvēkos vēlmi attīstīt savas zināšanas, saistītas ar visdažādākajām dzīves jomām. Neformālā gaisotnē pasākuma dalībniekiem ir iespēja tikties ar uzņēmējiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuri dalās ar savu pieredzi par sasniegto. Sarunu solu LAVKA organizē biedrība „D-JUNO”, idejas autore ir Jeļena Dedele. Par šo pasākumu ir īpašs prieks, jo iniciatīva nāk no iedzīvotājiem, kas grib savu pilsētu parādīt pozitīvā rakursā un iesaistīt pilsētas iedzīvotājus pretī neprasot neko.

 

Uzstājās ļoti interesanti viesi, piemēram, Sandra Poplavska-Rimicāne un Jānis Rimicāns no Studijas 3KM, kuri pastāstīja par sevi, savu radošu darbu un raidījumu "Sajūti Latgali", kuru var skatīties Latvijas reģionu televīzijā Re:TV un Latvijas Televīzijā. „Studija 3KM” mērķis ir popularizēt latgaliskās kultūras vērtības, veidojot konkurētspējīgus un kvalitatīvus video raidījumus, īsfilmas, reklāmas Latgalē, iesaistot un informējot pilsonisko sabiedrību. "Sajūti Latgali" raidījumos ir iespēja iepazīt Latgali un sajust tās burvību. Tajā tiek lauzti stereotipi par Latgali kā mazattīstītu reģionu un parādīti stāsti par uzņēmīgiem un interesantiem cilvēkiem.

 

LAVKU iemēģināja arī Aleksandrs Visockis un Valdis Užuls no sporta kustības "Be active". Puiši ne tikai organizē un vada iknedēļas treniņus "Friday activities", bet arī veiksmīgi piedalās pilsētas un republikas pasākumos. Viņi iekustināja visus LAVKAs dalībniekus arī ZINOO centrā.

 

Olga un Valentīns no kafejnīcas “Imbir” dalījās savā īstenotajā sapnī par mazu kafejnīcu dzimtajā pilsētā.

 

“Stop Time Dance Studio” kodols Aleksandrs Lukša iedvesmoja ar savu stāstu, ka iespējams ir viss, tikai jātiecas pēc tā, ko visvairāk gribi dzīvē darīt un sasniegt.

 

Protams, sarunu sols nav iedomājams bez Viktorijas Kozlovskas un Jeļenas Dedeles, kas ir idejas autores un katra pasākuma dzirksts.

 

LAVKAs ietvaros tika izklāstīta informācija par projektu “Get into the swing of the City!” URBACT III programmas ietvaros, kā arī, pasākuma laikā tika izdalītas anketas ar dažādiem jautājumiem par uzņēmējdarbības vidi Daugavpilī, par radošo industriju sfēru pilsētā, par to, kas jauniešiem un radošiem cilvēkiem Daugavpilī trūkst, lai te dzīvotu, strādātu un profesionāli attīstītos. Ar anketēšanas palīdzību organizatori vēlējās dot iespēju visiem dalībniekiem anonīmi izteikt savu viedokli, vērtējumu par domes darbu attiecīgajā jomā, izteikt savas vajadzības un definēt konkrētas problēmas, ar ko jaunieši un radošie Daugavpils iedzīvotāji saskaras, kad vēlas dibināt savu uzņēmumu, rīkot kādu pasākumu pilsētā vai viņiem vienkārši vajadzīgs informatīvs vai cita veida atbalsts. Šo anketu informācija tiks apkopota un iestrādāta vietējā rīcības plānā projekta ietvaros.

 

Foto un video no pasākuma sociālajā tīklā Facebook - lapā LAVKA.sarunusols.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti