Daugavpilī par laupīšanu aiztur noziedzīgu grupējumu 0

Trešdiena, 16 nov 2016, 16:16 Versija drukāšanai

Daugavpilī par laupīšanu aiztur noziedzīgu grupējumu
Aizdomās par laupīšanu Daugavpilī policijas darbinieki aizturējuši noziedzīgu grupējumu - divus 1980. un 1985.gadā dzimušus vīriešus, no kuriem jaunākais bijis saistīts ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.


Kā aģentūru BNS informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, oktobra sākumā Daugavpilī nenoskaidrots vīrietis maskā agrā rīta stundā, uzkāpjot pa pirmā stāva balkona metāla režģi otrā stāva balkonā un izsitot balkona durvju stiklu, iekļuva kādas 1941.gadā dzimušas sievietes dzīvoklī.

 

Kamēr sieviete ir bijusi šoka stāvoklī, vīrietis ielaidis pa ieejas durvīm savu līdzdalībnieku. Kopīgi sasienot cietušai rokas, vīrieši nolaupīja sievietei piederošos juvelierizstrādājumus, mantas un naudu.

 

5.novembrī Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, Daugavpilī aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1980.gadā dzimušu vīrieti. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrasta daļa nolaupīto mantu, kā arī mantas no citām dzīvokļu zādzībām. Aizdomās turamajam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

 

Turpinot veikt izmeklēšanas darbības, pagājušajā nedēļā likumsargi aizturēja arī otru noziedzīgās grupas dalībnieku - 1985.gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka viņš, iespējams, glabā un lieto narkotiskās vielas.

 

Vīrieša personīgo mantu kratīšanas gaitā tika izņemts viens folija vīstoklis ar 0,5 gramiem narkotiskās vielas, iespējams, heroīna. Nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, izmeklēšana turpinās.

 

Par notikušo ierosināta lieta pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu vainīgās personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 

Savukārt pret otru vīrieti sākta lieta arī pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šo pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti