Bruņoto spēku komandieris darba vizītē apmeklēs Latgalē izvietotās vienības 0

Trešdiena, 12 jūl 2017, 10:31 Versija drukāšanai

Bruņoto spēku komandieris darba vizītē apmeklēs Latgalē izvietotās vienības
12.jūlijā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš apmeklēs Zemessardzes 3.brigādes militārās pamatapmācības 1. līmeņa nometni Daugavpils novadā, kā arī Zemessardzes 56. kājnieku bataljonu Jēkabpilī un Zemessardzes 34. Artilērijas bataljonu Daugavpilī.


Vizītes laikā ģenerālmajors L.Kalniņš tiksies ar Zemessardzes 3.brigādes komandieri pulkvežleitnantu Māri Simsonu un brigādes bataljonu komandieriem, kā arī, apmeklējot Zemessardzes 3.brigādes militārās pamatapmācības nometni, iepazīsies ar jauno zemessargu apmācību un sadzīves apstākļiem.

 

Jau ziņots, ka no šā gada 2. līdz 22. jūlijam Zemessardzes 3.brigādes militārās pamatapmācības nometnē aptuveni 200 zemessargu apgūst lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūst ieskatu topogrāfijā, kā arī pirmās medicīniskā palīdzības sniegšanā un saistošajos normatīvajos aktos.

 

Vizītes laikā Nacionālo bruņoto spēku komandieris tiksies arī ar bataljonu personālsastāvu, kā arī iepazīsies ar bataljonu infrastruktūru.

 

Jau ziņots, ka šogad Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiks, pielietojot nometnes modeli, kurā zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā. Jaunie zemessargi apgūs iemaņas pamatapmācības nometnēs visās trijās Zemessardzes brigādēs.

 

Zemessardzes 3. brigādes militārās pamatapmācības 1. līmeņa nometne norisinās no 2. līdz 22. jūlijam, 2. brigādes nometne – no 26. jūlija līdz 22. augustam Valmierā, bet 4. brigādes – no 20. līdz 27. augustam Kuldīgā.

 

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā -- Prasības uzņemšanai Zemessardzē. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

 

Zemessardzes 3. brigādes teritorijā atrodas septiņi bataljoni – Zemessardzes 25. kājnieku bataljons Gulbenē, Zemessardzes 31. Aizsardzības pret masveida iznīcināšanas ieročiem bataljons Alūksnē, Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. Artilērijas bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35.

 

Nodrošinājuma bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. kājnieku bataljons Jēkabpilī.

 

-1
Autors:Grani.lv
Foto:video kadrs

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti