Ūdens līmenis Rēzeknē un citās upēs Austrumlatvijā turpina celties 0

Sestdiena, 26 aug 2017, 11:00 Versija drukāšanai

Ūdens līmenis Rēzeknē un citās upēs Austrumlatvijā turpina celties
Lai gan lēnāk nekā iepriekš, ūdens līmenis Rēzeknes upē un arī citās lielākās upēs valsts austrumu daļā turpina paaugstināties, daudzviet tas pārsniedzis šā gada pavasara palu līmeni, bet nav sasniedzis 2010. un 2013.gadā reģistrēto palu maksimumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Ceturtdienas un piektdienas plūdus galvenokārt radīja mazas upes un pārplūduši grāvji, patlaban ūdeņi turpina satecēt lielākās upēs, pamazām applūdinot plašākas teritorijas to krastos. Vairums šo upju ietilpst Daugavas baseinā, bet vairākas upes valsts austrumu pierobežā, arī tās, kas pārplūdušas Kārsavā, ūdeņus nes uz Krieviju - uz Veļikaju jeb Mudavu.

 

Rēzeknes upē pie Griškāniem ūdens līmenis pēdējā diennaktī kāpis par 15 centimetriem, plkst.7 sasniedzot 2,39 metrus virs stacijas nulles punkta. Pēdējo gadu augstākais ūdens līmenis šajā vietā bija 2,81 metrs 2013.gada aprīlī. Kopš trešdienas ūdens līmenis cēlies par pusotru metru.

 

Dubnas pietekā Ošā pie Kūleniekiem, Līvānu novadā, ūdens līmenis ir 2,2 metrus augstāks nekā pirms nedēļas. Dubnas lejtecē pie Rožupes ūdens kāpis par nepilniem diviem metriem un vairs tikai par 40 centimetriem atpaliek no pēdējo gadu palu maksimuma.

 

Indricā, Daugavas pietekā Dagdas un Krāslavas novadā, ūdens līmenis piektdien sāka pazemināties. Savukārt Laucesā - Daugavas kreisā krasta pietekā, kas tek cauri Daugavpilij, - ūdens līmenis vēl ceļas, nedēļas laikā tas kāpis par diviem metriem. Ūdens līmenis Laucesā vairs tikai par 28 centimetriem atpaliek no 2013.gada lielo palu maksimālās atzīmes.

 

Aiviekstes pietekā Pededzē pie Litenes ūdens līmenis kopš pagājušās nedēļas nogales, kad Austrumlatviju skāra pirmās spēcīgās lietavas, cēlies par teju trim metriem, tomēr tas ir vairāk nekā metru zem 2013.gada palu maksimālā līmeņa.

 

Aiviekstē pie Lubānas ūdens kāpis par diviem metriem, upes lejtecē pie Aiviekstes HES - par 1,2 metriem. Ūdens līmenis Aiviekstē par aptuveni diviem metriem atpaliek no 2013.gada pavasara lielajiem paliem.

 

Vaidavā pie Apes ūdens līmenis pēdējā diennaktī ir pazeminājies. Gaujas pietekā Tirzā pie Lejasciema tas vēl nedaudz ceļas, kopējais kāpums sasniedzis 1,8 metrus, bet ūdens līmenis krietni atpaliek no pēdējo gadu lielākajos palos sasniegtās atzīmes.

 

Gaujas augštecē ūdens līmenis nedēļas laikā audzis par metru, pie Valmieras - par nepilniem 70 centimetriem, pie Siguldas - par pusmetru.

 

Daugavā posmā no Jēkabpils līdz Baltkrievijas robežai ūdens kopumā cēlies par 0,9-1,5 metriem. Lai gan ūdens līmenis paaugstināsies vēl vairāku dienu garumā, ne Gaujā, ne Daugavā nav gaidāms bīstami augsts ūdens līmenis.

0
Autors:LETA
Foto:rus.tvnet.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti