Hansabuss iegādājas uzņēmumu Ludzas ATU 0

Pirmdiena, 25 dec 2017, 14:11 Versija drukāšanai

Hansabuss iegādājas uzņēmumu Ludzas ATU
Hansabuss AS meitas uzņēmums Latvijā SIA Tukuma Auto ir iegādājies 100 procentus akciju Latvijas autotransporta uzņēmumā SIA Ludzas ATU, kas nodrošina autobusu pārvadājumus Ludzā un tās apkārtnē. Darījuma rezultātā Hansabuss tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērto sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera pārvadājumu nozarē pārsniegs 10 procentus.


Hansabuss AS valdes loceklis Nēme Tammis (Neeme Tammis) norādīja, ka ar šo darījumu uzņēmums būtiski nostiprina savu pozīciju Baltijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgū. “Ludzas ATU darījums ir ceturtais pārņemšanas darījums, ko Hansabuss īstenojis Baltijā pēdējo 18 mēnešu laikā, un trešais Latvijā. Tas ir nākamais solis, gatavojoties Latvijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgus atvēršanai 2020. gadā. Mēs plānojam turpināt paplašināt savu klātbūtni sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera autobusu pārvadījumu tirgos Baltijā atbilstoši situācijai tirgū,” informēja N.Tammis.

 

Viens no Ludzas ATU bijušajiem īpašniekiem un valdes loceklis Guntars Losevičs pauda gandarījumu par to, ka uzņēmumu ir pārņēmis un turpmāk pārvaldīs Hansabuss. “Hansabuss ir spēcīgs transporta uzņēmums ar ilgu pieredzi Baltijas tirgū, tas ir pazīstams ar pakalpojumu augsto kvalitāti. Es uzskatu, ka Hansabuss sniegs pozitīvu pienesumu uzņēmuma turpmākai attīstībai, un galvenie ieguvēji šajā darījumā ir pilsētas un novada maršrutu pasažieri, kā arī uzņēmuma darbinieki,” pavēstīja G.Losevičs.

 

Līdzšinējais Ludzas ATU īpašnieks Guntars Losevičs arī turpmāk būs aktīvi iesaistīts uzņēmuma darbībā kā valdes loceklis. Hansabuss Latvijas nodaļas vadītājs Sergejs Vahnitskis turpinās darboties līdzšinējā amatā, atbildot par visiem Hansabuss meitas uzņēmumiem Latvijā.

 

SIA Ludzas ATU galvenokārt apkalpo autobusu maršrutus Ludzas pilsētā un novadā, kā arī sniedz čartera pārvadājumu pakalpojumus. Uzņēmuma kopējais apgrozījums 2017. gadā tiek prognozēts aptuveni 1 miljona eiro apmērā. Uzņēmumā pašlaik strādā 30 darbinieku, un tā autoparks sastāv no 16 autobusiem.

 

Darījuma rezultātā Hansabuss Latvijas nodaļas gada apgrozījums sasniegs aptuveni 8 miljonus eiro, darbinieku skaits pārsniegs 265, un autoparkā vairāk kā 140 transportlīdzekļu. Hansabuss tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērto sabiedrisko autobusu pārvadājumu un čartera pārvadājumu nozarē pārsniegs 10 procentus.

 

Pircēju konsultēja investīciju banka Michel Capital un advokātu birojs Fort Latvia. Saskaņā ar pušu vienošanos darījuma summa ir konfidenciāla.

 

Hansabuss ir daļa no Hansa Group (NTH Holding OÜ) uzņēmumu grupas, kas sniedz autobusu pārvadājumu pakalpojumus Baltijas valstīs un citviet Eiropā. Hansabuss grupā ietilpst mātes uzņēmums Hansabuss AS un meitas uzņēmumi: Samat AS, Hansa Bussiliinid AS, SIA Hansabuss Latvia, SIA Tukuma Auto, SIA Tutransauto, SIA AIPS, SIA Virazas, SIA Bauskas AO un SIA Ludzas ATU.

 

Bez autobusu pārvadājumu uzņēmumiem Hansabuss portfelī ietilpst arī autonomas uzņēmumi Hansarent OÜ un Baltic Mobility OÜ (Europcar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas filiāles un Interrent Igaunijas, Latvijas un Lietuvas filiāles), kā arī AS lv Pluss, kas nodarbojas ar Iveco un Iveco Bus transportlīdzekļu tirdzniecību un apkopi. Hansa Group konsolidētie ieņēmumi ir aptuveni 45 miljoni eiro gadā, un grupa Baltijas valstīs nodarbina vairāk nekā 700 cilvēkus.

0
Autors:ludza.lv
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti