Noslēgusies Ludzas pilsētas ģimnāzijas ēkas pārbūve 0

Trešdiena, 27 dec 2017, 15:03 Versija drukāšanai

Noslēgusies Ludzas pilsētas ģimnāzijas ēkas pārbūve
Šogad uzsākta projekta “Ludzas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizāciju” īstenošana (Proj.Nr.8.1.2.0/17/I/003), ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta mērķis ir Ludzas izglītības infrastruktūras attīstība, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Projekta kopējās izmaksas ir nedaudz vairāk kā 2,4 miljoni.


Par šobrīd paveikto un turpmākajām aktivitātēm informē projekta vadītāja Ilona Mekša.

 

Ludzas vispārējās izglītības iestāžu modernizācija ir nepieciešama, lai mūsu novada vidusskolas varētu pārliecinoši konkurēt ar blakus esošo novadu skolām. Pašvaldība saprata: lai īstenotu šo mērķi, nepieciešams uzlabot mācību apstākļus Ludzas pilsētas ģimnāzijā (LPĢ), nodrošinot tajā ergonomisku mācību vidi un inovatīvus informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus, bez kā nav iedomājams mūsdienīgs mācību process. Bez tam svarīgi ir pilnveidot sporta infrastruktūru, kā arī nodrošināt labvēlīgus un ērtus sadzīves apstākļus dienesta viesnīcā, ko izmanto gan Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2.vidusskolas audzēkņi.

 

Par LPĢ pārbūvi

 

Viena no aktivitātēm – LPĢ pārbūve ir noslēgusies, skolēni 7. decembrī ienāca labiekārtotās telpās.

 

Projekta “Ludzas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizācija” ietvaros iegādātas jaunas ergonomiskas mēbeles skolēniem: mācību krēsli un galdi. Tās ir ļoti kvalitatīvas Somijas uzņēmuma “ISKU” ražotās mēbeles. Diemžēl vēl notiek pārējo mēbeļu iegādes iepirkuma izvērtēšana, lai pilnībā varētu aprīkot mācību telpas. Iepirkums ir ļoti apjomīgs, tas norit elektroniskajā iepirkumu sistēmā, ievērojot daudzas stingras prasības.

 

Visā skolā ieviesti inovatīvi informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi. 28 telpās LPĢ ierīkotas interaktīvās mācību sistēmas (tādas tiek ierīkotas arī 12 mācību telpās Ludzas 2. vidusskolā). Turklāt katrai mācību telpai ir piemērots individuāls risinājums. Bez tam katrā klasē ir uzstādīta arī skaņas pastiprināšanas sistēma. Izveidotas arī divas datorklases un mobilās klases, iegādāti 32 planšetdatori. Būtisku pārbūvi piedzīvojusi ģimnāzijas bibliotēka, kura pārveidota par modernu informācijas centru. Katrā mācību telpā, arī datorklasēs iegādāti jauni datori (kopā 92). Interaktīvās mācību sistēmas uzstādīja SIA “Certes” speciālisti, datortehniku piegādāja SIA “TelCom”.

 

LPĢ ēka ir tā dēvētā III grupas būve, kam izvirzītas augstas prasības, un tās gatavību ekspluatācijai vērtēja speciālisti no Rīgas – Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB). Speciālisti novērtēja darbu kvalitāti.

 

Būvdarbus objektā veica SIA “Latgalija”. Pašvaldība ir apmierināta ar pārbūves darbu kvalitāti. Būvnieki strādāja profesionāli un ar augstu atbildības sajūtu, prieks bija sadarboties.

 

Par dienesta viesnīcu

 

Ludzas 2.vidusskolas internāts tiek pārbūvēts par dienesta viesnīcu. Šāda statusa iestādēm ir citādas prasības kā skolu internātiem. Telpas turpmāk varēs izmantot ne tikai vispārizglītojošo skolu audzēkņu vajadzībām, bet arī, piemēram, sporta sacensību dalībnieku izmitināšanai.

 

Pašlaik vēl rit intensīvi pārbūves darbi. Ļoti daudz kas ir padarīts: izbūvētas starpsienas, pārbūvētas grīdas, griesti I un II stāvā, pabeigta flīzēšana, kāpņu telpu remonts u.c. darbi. Līdz 22. decembrim visi darbi jāpabeidz, un ceram – janvārī to varēs nodot ekspluatācijā.

 

Arī pārbūvētā dienesta viesnīca (tāpat kā LPĢ ēka) ir III grupas būve, kam izvirzītas augstas prasības. Ekspluatācijā to pieņems Būvniecības valsts kontroles birojs. Dokumentācija ir apjomīga, tās izskatīšana noritēs ļoti rūpīgi. Šajā objektā būvdarbus veic SIA “Rēzeknes celtniecības ražotne Nr.5”.

 

Tikai pēc oficiālās nodošanas ekspluatācijā skolēni varēs ienākt atjaunotajās telpās. Dienesta viesnīcas jauno mēbeļu iegāde rit iepirkumā kopā ar LPĢ mēbelēm, tātad mēbeles būs tikai uz pavasara pusi.

 

Gan LPĢ, gan Ludzas 2. vidusskolas audzēkņi ļoti gaida, kad noslēgsies internāta ēkas pārbūve.

 

Par sporta infrastruktūra

 

Ludzas vispārizglītojošo skolu sporta infrastruktūras uzlabošana norit divos virzienos: LPĢ stadiona labiekārtošana un topošā baseina dušas telpu un ģērbtuvju ierīkošana.

 

Šovasar tika atjaunots stadiona futbola laukuma zālājs. Ir iegādāts aprīkojums skolas stadionam.

 

Daļa no projekta finansējuma paredzēta arī baseina dušas un ģērbtuvju telpu iekārtojumam.

 

Īsumā – par peldbaseina būvniecību. Atgādinām, ka š.g. 3. jūlijā Ludzas novada pašvaldībā parakstīja līgumu ar SIA “Arčers” par Ludzas pilsētas peldbaseina projektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību. Peldbaseins tiks būvēts Miglinīka ielā 27 (kā piebūve Ludzas pilsētas ģimnāzijas II korpusam). Līguma summa – 1 967 027,17 eiro (bez PVN). Būvprojekts jāizstrādā līdz 2018. gada 15. martam. Būvdarbi jāpaveic līdz 2019. gada 15. februārim. Peldbaseina būvniecība tiks veikta par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

0
Autors:ludza.lv
Foto:Svetlana Rimša

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti