No 17. līdz 19. augustam - Preiļu pilsētas svētki un 4. Starptautiskais Autorleļļu festivāls 0

Trešdiena, 08 aug 2018, 09:00 Versija drukāšanai

No 17. līdz 19. augustam - Preiļu pilsētas svētki un 4. Starptautiskais Autorleļļu festivāls

Šogad Preiļu pilsētas svētki ir īpaši – nelielā, zaļā Latgales pilsēta svin savu 90. dzimšanas dienu, Preiļi kā apdzīvota vieta atzīmē 670. gadadienu. Svētku ietvaros – no 17. augusta līdz 19. augustam, ikvienu krāšņi sagaida arī 4. Starptautiskais Autorleļļu festivāls.


Ar daudzveidīgu un interesantu programmu trīs dienu garumā būs pieejamas dažādas aktivitātes gan pie Kultūras centra, gan Preiļu parka estrādē, gan pilsētas laukumos.

 

17. augustā tiks atklāts 4. Starptautiskais Autorleļļu festivāls, un svētku laikā Kultūras namā izvietotajā izstādē varēs apskatīt 38 leļļu mākslinieku autordarbus. Turpat Lielajā zālē uz skatuves būs izvietotas arī mākslinieku veidotās eņģeļu un spoku figūras, kas sasaucas ar leģendām un vēsturiskajiem nostāstiem par Preiļu pili.

 

17. augustā visas dienas garumā ikvienu priecēs kārtējo Grāmatu svētku programma, savukārt viesu mājā “Pie Pliča” notiks grāmatas “Latgales ainava” prezentācijas pasākums.

 

Svētkos apmeklētāju dažādajām gaumēm būs pieejama plaša koncertprogramma. Jauniešu nakti disko ritmos baudīsim ar mūzikas grupām “Dabasu durovys”, “Tranzīts”, “Oranžās brīvdienas”. Preiļu parka estrādē skanēs Apvienotā pūtēju orķestra (Polija, Latvija, Igaunija) koncerts. Populāras operas un operešu melodijas, kā arī neapolitāniešu dziesmas skanēs koncertprogrammā “Baltijas akords” ar Svētku orķestra un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas operteātru solistu piedalīšanos. “Par vasaru, puķēm un mīlestību” savā koncertprogrammā vēstīs dziedātāji Andris Ērglis, Kristīne Zaharova, Dainis Skutelis un Oranžo meiteņu trio. Koncerta vadītājs - Māris Grigalis, piedalīsies deju grupa Ievas Kemleres vadībā.

 

Savus apsveikumus pilsētai svētkos nodos XXVI Vispārējo dziesmu un XXVI Deju svētku dalībnieki, mūs visus priecēs viesu kolektīvi: Glubokoje pilsētas folkloras ansamblis ,,Kriničenka” (Baltkrievija), Bleihahas pilsētas Mūzikas grupa (Vācija), Lipniku ciema Folkloras ansamblis (Moldova), Utenas pilsētas deju grupa “Levindra “ (Lietuva), kā arī mūzikas grupa “Baltie Lāči” (Latvija).

 

Aktīvā dzīvesveida piekritējiem un atbalstītājiem piedāvājam vērot Latvijas spēkavīru čempionāta posmu, 1. līgas čempionātu futbolā (Preiļi-Skonto), Jaunatnes čempionāta futbolā sacensības, Meiteņu futbola turnīru un Preiļu novada atklāto čempionātu galda tenisā. Izmantojiet arī izdevību piedalīties Pludmales volejbola turnīrā un Rīta copē Preiļu parka dīķī.

 

Mākslas baudītājiem iesakām mākslinieka Jāņa Plivdas personālizstādi ,,Mani Preiļi” un iespēju kopā ar mākslinieku veidot svētku darbu ,,Ieaicini Preiļus gleznā”.

Bērniem šogad piedāvājam rotaļprogrammu kopā ar lielajiem pasaku tēliem un aizraujošu Burbuļšovu.

 

Svētku kopības sajūtu ikvienam radīs tradicionālais svētku gājiens uz Preiļu parka estrādi 18. augustā. Šogad tā devīze “Ziedi un lelles”, kas ļauj katram izpausties, ņemot palīgā visdažādākos ziedus, izgatavotus jebkurā tehnikā.

 

Tradicionāli ar savu piedāvājumu Preiļu viesus svētkos priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus Preiļu 2. vidusskolas laukumā, kur visas dienas garumā varēs iegādāties pašu audzētas un ražotas pārtikas preces, gatavotus mākslas un daiļamatniecības izstrādājumus.

 

Svētku otrajā dienā notiks nu jau tradicionālā pilsētas modināšana mikrorajonos. Būs iespēja vērot Vēsturisko spēkratu parādi, Preiļu Vēstures un mākslas muzeja atklātajā mācību krātuvē aust Tamakuru, spēlēt lielformāta šaha spēli un veidot lielformāta puzli “Borhu mantojums”, piedalīties Viduslatgales pārnovadu fonda rīkotajā ,,Labdarības Bumbu rallijā”. Sumināsim arī Preiļu novada sakoptāko māju konkursa dalībniekus un uzvarētājus. Otrā svētku diena noslēgsies ar Zaļumballi Preiļu parkā mūzikas grupas “TEKILA BAND” pavadījumā.

 

Svētdien, rīta pusē, pulcēsimies uz Svētku dievkalpojumiem Preiļu baznīcās, vēlāk varēsim vēl skatīt autorleļļu izstādi, piedalīties festivāla izstādes noslēgumā un festivāla autordarbu izlozē.

 

Ja vēlaties būt starp laimīgajiem un iegūt savā īpašumā kādu no izlozē piedāvātajiem mākslinieku darbiem, aicinām festivāla izstādes laikā veikt ziedojumu Preiļu pils atjaunošanai. Savukārt ikvienam izstādes apmeklētājam būs iespēja nobalsot par sev tīkamāko lelli un noteikt trīs “Skatītāju simpātiju balvas” ieguvējus.

 

Svētkus organizē Preiļu novada dome un Preiļu novada Kultūras centrs sadarbībā ar Leļļu galeriju. Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

Aicinām vasaras pilnbrieda nedēļas nogali pavadīt Preiļos un gūt pozitīvas emocijas! Sekojiet līdzi Preiļu pilsētas svētku jaunumiem www.preili.lv, medijos un sociālajos tīklos !

0
Autors:preses - relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti