LTRK Latgales padome un no Latgales ievēlētie deputāti vienojas par sadarbību 0

Otrdiena, 04 dec 2018, 11:04 Versija drukāšanai

LTRK Latgales padome un no Latgales ievēlētie deputāti vienojas par sadarbību
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģionālās padomes locekļi piektdien, 30.novembrī, tikās ar 13.Saeimas deputātiem, kuri kandidēja no Latgales, vienojoties, ka ik ceturksni tiksies, lai pārrunātu paveikto un plānoto, kā arī risinātu gan īstermiņa, gan ilgtermiņa problēmas. Diskusijā piedalījās Ilga Šuplinska un Juris Rancāns no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), Mārtiņš Bondars - Attīstībai/Par, Janīna Jalinska - Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), Inga Goldberga – politisko partiju apvienības “Saskaņa”, kā arī Edmunds Teirumnieks no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.


Uzņēmēji un deputāti vienojās, ka būtiski kopā strādāt pie Nacionālā attīstības plāna, iekļaujot tajā līdzsvarotu reģionālo attīstību, tādējādi ilgtermiņā domājot par Latgales biznesa vides uzlabošanu. Sarunu gaitā nolemts arī nekavējoties risināt iepirkuma likuma negatīvo ietekmi uz reģionu, atjaunojot reģionālos iepirkumus. Tāpat pirms vēlēšanām visi deputāti izteica gatavību atbalstīt Daugavpils lidostas projekta attīstību, un LTRK un deputātu vienošanās paredz: “Ņemot vērā iepriekšējās iestrādnes, 2019. gadā izstrādāt galīgo Daugavpils lidostas ekonomiskās pamatotības projektu, izmaksas paredzēt budžetā”.

 

Vēl viens no steidzami risināmajiem jautājumiem saistās arī ar darbaspēka nepietiekamību – lai gan pastāvīgi dzirdam informāciju par to, ka sevišķi Latgales reģionā ir liels darbaspēka trūkums, Inga Zemdega-Grāpe skaidro, ka šī disonance rodas, jo statistikas dati neatbilst reālajai situācijai reģionā.

 

Noslēguma sēdes laikā, atbildot uz mediju jautājumiem par lēmumu pieņemšanas kārtību un termiņiem valdības līmenī, savu sašutumu par šī brīža saeimas darbu pauda šogad saeimā ievēlētā Ilga Šuplinska, kas ievēlēta no Jaunās Konservatīvās Partijas Latgales saraksta, kur deputāte startēja ar pirmo kārtas numuru. Savukārt Mārtiņš Bondars, kas darbojies kā deputāts arī iepriekšējā sasaukumā, norāda, ka brīžiem absurdi ilgo lēmumu pieņemšanas procesu attaisno to nopietnība un mērogs.

 

Latgales uzņēmēji arī uzskata, ka jādod iespēja pašvaldībām ciešāk sadarboties ar uzņēmējiem, kopīgiem spēkiem risinot īres namu pieejamības problēmas, kā arī citus jautājumus, kas skar gan biznesa vidi, gan arī iedzīvotājus reģionā.

0
Autors:Evika Muizniece

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti