Uzrāda apsūdzību Jēkabpilī zīdaini smagi piekāvušajiem vecākiem 0

Trešdiena, 08 jūl 2015, 12:01 Versija drukāšanai

Uzrāda apsūdzību Jēkabpilī zīdaini smagi piekāvušajiem vecākiem
Februāra beigās Jēkabpilī divus mēnešus vecu zīdaini smagi piekāvušajiem vecākiem uzrādīta apsūdzība, skaidroja Jēkabpils rajona prokuratūrā.


Zīdaiņa mātei apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai vai bijis par iemeslu redzes, dzirdes vai kāda cita orgāna vai orgānu funkciju zaudēšanai, psihiskam vai citādam veselības traucējumam (smags miesas bojājums) un ja tas izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī - un pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas - par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

 

Par šādiem noziedzīgajiem nodarījumiem vainīgajai personai paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 

Savukārt zīdaiņa tēvam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas. Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgajai personai paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Kā aģentūra LETA iepriekš noskaidroja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē, ekspertīžu gaitā konstatēts, ka vecāki bērniņam nodarījuši smagus miesas bojājumus.

 

Pateicoties mediķu sniegtajai palīdzībai, smagi cietušā bērna veselības stāvoklis ir jūtami uzlabojies, nopietnu problēmu ar veselību viņam neesot, un patlaban viņš ir nodots aizbildnībā. Savukārt abi bērnam smagas traumas nodarījušie vecāki kopš 27.februāra atrodas apcietinājumā.

 

Jau ziņots, ka 25.februārī ap plkst.17 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts kāds divus mēnešus vecs zīdainis, kam mediķi konstatēja smagas traumas. Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam tika aizturēti viņa vecāki - 1990.gadā dzimusī bērna māte un 1985.gadā dzimušais tēvs. Vīrietis agrāk bijis četras reizes tiesāts.

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģiskajā klīnikā, kurp bērns tika nogādāts uz ārstēšanos, mediķi viņam konstatēja gan roku un kāju dažādas traumas, gan arī smagu galvas traumu.

 

25.februārī ap plkst.15 Jēkabpils policijas iecirkņa darbinieki pēc Jēkabpils bāriņtiesas lūguma veica kādas ģimenes apsekošanu. Tās gaitā tika nolemts bērnu kopā ar vecākiem nogādāt Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur Uzņemšanas nodaļā tika konstatēts, ka bērnam ir nodarīti smagi miesas bojājumi.

 

Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam policija aizturēja viņa vecākus. Savukārt bērns medicīniskās palīdzības sniegšanai tika nogādāts slimnīcā Rīgā.

-2
Autors:http://tvnet.lv
Foto:tvnet.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti