Velodiena “Ar veļiku pa Aglyunu” piesaista arvien vairāk interesentu 0

Otrdiena, 01 sep 2015, 16:01 Versija drukāšanai

Velodiena “Ar veļiku pa Aglyunu” piesaista arvien vairāk interesentu
Siltā, saulainā, nedaudz vējainā 29.augusta diena bija kā radīta aktīvai atpūtai un Aglonas novada iedzīvotāju iniciatīvas grupa „Velomīļi’ aicināja pie sevis ciemos mazus un lielus velomīļus uz pasākumu “Ar veļiku pa Aglyunu 2015”.


Parādīt savu meistarību ātrā braukšanā, šķēršļu pārvarēšanā, kombinētajā stafetē, izbaudīt veloprieku un veselīgi pavadīt laiku Aglonā ieradās gan tuvi, gan tāli viesi. Velodienas ieskaņā Aglonas, Preiļu, Riebiņu, Līvānu, Rēzeknes, Rīgas, Jelgavas, Daugavpils, Pļaviņu un daudzu citu Latvijas vietu velo draugi iesildījās nelielā parādes braucienā pa Aglonas ielām. Pēc tam tika dots starts un sākās azarts, cīņas spars, izaicinājums un vēlme labāk un ātrāk mērot pašu izvēlēto 15 vai 30 km trasi. Tautas klases distancē (15 km) ar saviem spēkiem mērojās 89 dalībnieki, bet meistarklasē (30 km) – 53 dalībnieki. Dalībniekiem trase bija jāveic gan pa asfaltētu, gan grants ceļu, jābrauc pa meža celiņiem un takām, bet finiša posms tika noorganizēts pļavā. Šogad bija vērojami arī tādi tautas klases velobraucēji, kuru mērķis bija nevis uzvarēt, bet piedalīties un izbaudīt braucienu draugu pulkā, jauki pavadot dienu, kā arī vecāki kopā ar saviem pavisam maziem, topošajiem velobraucējiem, izbrauca trasi. Pirmais 30 km (neatkarīgi no savas vecuma grupas) nobrauca Deins Kaņepējs (0:57:58), bet ātrākā sieviete 30 km – Enia Kaņepēja (1:08:55). Tautas klasē jeb 15 km – Aivars Bernāns (0:35:50) un Rita Lekse (0:44:45).

 

Meistarklasē bija iespēja startēt arī komandām un piecu komandu kopvērtējumā pirmo vietu ieguva „Vietējie” (Antra Vilcāne, Kaspars Pīnups, Artis Upenieks, Valdis Ukins un Mārcis Pīnups).

 

Īpaši jāuzteic par izturību gan vecākie dalībnieki tautas klases dalībnieki – Konstantīns Placinskis (79 gadi) no Aglonas un Romāns Saušs (81 gads) no Vaboles, gan jaunākie – Alberts un Dāvids Stremjanovi (6 un 7 gadi), Sandis Mežinieks (7 gadi) un Raitis Matvejevs (6 gadi), kas vecāku pavadībā godam veica 15 km garo trasi.

 

Liels prieks par to, ka mūsu pasākumu ar savu dalību pagodināja Aglonas bazilikas prāvests Daumants Abrickis un vikārs Bernards Vagalis, kuri startēja tautas klasē.

 

Ne mazāk aizraujoši aizritēja arī bērnu šķēršļu joslas sacensības, kur pārvarot dažādus mākslīgi izveidotus šķēršļus savu centību un neatlaidību, gan ātrumu, izveicību un precizitāti, rādīja bērni vecumā no 4 gadu un jaunāki līdz 11 gadu vecumam. Kopumā šķēršļu joslā dalību ņēma 28 bērni.

 

Kombinētajā stafetē, kas apvienoja sevī peldēšanas, skriešanas un velobraukšanas posmus, piedalījās 9 komandas triju cilvēku sastāvā. Kombinētajā stafetē uzvaru guva komanda „Daugavpils – jūras kaķīši” (Sandis Kornijenko, Aleksandrs Zīls, Aleksandrs Kornijenko).

 

Par to, lai velodienas pasākuma dalībniekiem nerūktu vēderi pēc svaigā gaisā un spraigām sacensībām pavadītā laika, tika sarūpēti vairāki lielie katli ar garšīgu zupu.

 

Lai šī diena katram pasākuma „Ar veļiku pa Aglyunu 2015” dalībniekam paliktu atmiņā „Velomīļi”” sagādāja mazas piemiņas veltes, kas tika dāvinātas reģistrējoties dalībai pasākumā. Godalgoto vietu ieguvēji saņēma ne tikai diplomus, medaļas un kausus, bet arī „Velomīļu” atbalstītāju, domubiedru un draugu sagādātās balvas.

 

Ar diplomiem un dāvanām tika sumināta arī „Kuplākā ģimene”, kas šogad bija Stremjanovu ģimene no Aglonas, jaunākie dalībnieki – Julianna Stremjanova un Roberts Piebalgs, abiem 4 gadi, „sirdī jaunākie dalībnieki” – Romāns Saušs (81 gads) un Rita Lekse (62 gadi), „visprātīgākie braucēji”, „braucējs, kurš nomaldījās” u.c.

 

Pateicoties tam, ka šogad ”Velomīļi” piedalījās nodibinājuma „Viduslatgales pārnovadu fonds” rīkotajā Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi” bija iespēja uz velodienas pasākumu uzaicināt vienu no labākajām ekstrēmā velo komandām Baltijas valstīs „Greentrials”, kas apvieno vienus no spēcīgākajiem BMX un velo/moto Triāla sportistiem Baltijā. Ar savu sniegumu un paraugdemonstrējumiem sportisti iepriecināja arī Aglonas velodienas pasākuma dalībniekus, līdzjutējus un viesus. Savukārt Māris Ļeidums rūpējās, lai velodienas dalībnieki un to atbalstītāji varētu lustēties līdz rītausmai zaļumballē.

 

Aglonas pagasta iedzīvotāju iniciatīvas grupa „Velomīļi” pateicas visiem sarīkojuma dalībniekiem, kuri mēroja tuvus un tālus ceļus, lai piedalītos „Ar veļiku pa Aglyunu 2015”, domu biedriem un atbalstītājiem, kā arī pasākuma labvēļiem:

 

Nodibinājums „Viduslatgales pārnovadu fonds” , Aglonas novada dome, Aglonas novada Kultūras centrs, Aglonas vidusskola, zemnieku saimniecības „Trepes” – Kurmju ģimene, zemnieku saimniecības „Kaparlauki” – Ainārs Streļčs, SIA „Preiļu elektroserviss” – Vitolds Džeriņš, SIA „Witraktor” – Viesturs Grigulis, SIA „Dēkaiņi” – Sandis Šķēps, SIA „Cirīšu HES” – Normunds Aizkalns, SIA „EKOLAT”- Tatjana Logina, SIA „Antaris” , SIA „GSK” – Eduards Grads, SIA „ALVO”, SIA ”Spero SK” – Andrejs Stremjanovs, AS „Sidrabe” – Mārcis Barkevičs, AS „Latvijas valsts meži”, VAS CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Kjaspere, Rēzeknes augstskola – Lolita Kivleniece Kuzņecova, Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” Valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, biedrība „Arodbiedrību koordinācijas centrs” Valdes priekšsēdētājs Osvalds Sausverds, Arodbiedrība “LABA” Valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis, biedrība „Neaizmirstule”, biedrība „Veloklubs Līvāni”, Liene Baškatova,Vilma Valaine, Aivars Kluss, Gundars Dilba, Staņislavs Šmuksts, Pēteris Bekišs, Igors Reščenko, Renārs Valdonis, Leonīds Valdonis un Magoņu māju saimniekam par krāšņo salūtu.

 

Lielo „PALDIES” vēlos pateikt arī „Velomīļiem”, kas paralēli savam darbam un ikdienas rūpēm, radīja šo svētku sajūtu mums visiem – Inārai Ukinai, Inetai Valainei, Anitai Bartušai, Ņinai Kurmei, Feoktistam Pušņakovam, Edgaram Urbanovičam, Guntim Kurcenbaumam, Aleksandram Dimperam, Viktoram Artjomovam, kā arī tiesnešu palīgiem – Oļegam Komaram, Anatolijam Pupicam un jauniešiem – Leldei Bartušai, Kristiānai Kurcenbaumai, Dacei Barkevičai, Alenam un Aivim Mežiniekiem, Armandam Ukinam, Rūtai Vucānei, Lilitai Gžibovskai, Laurim Meirulim un Kārlim Kurcenbaumam.

 

Uz nākošo tikšanos 2016.gada augustā!

 

 

 

Autors:Aglonas novada domes
Foto:aglona.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti