Uzņēmēji apsprieda grants ceļu atjaunošanu Ludzas novadā 0

Pirmdiena, 02 nov 2015, 08:49 Versija drukāšanai

Uzņēmēji apsprieda grants ceļu atjaunošanu Ludzas novadā
Laika posmā no 26. līdz 29. oktobrim Ludzas novada pagasta pārvaldēs notika apspriedes ar Ludzas novada lauksaimniekiem un citiem lauku uzņēmējiem par pašvaldības grants ceļu infrastruktūras atjaunošanu novada lauku teritorijā.


Katrā pārvaldē uz tikšanos ar pašvaldību speciālistiem ieradās vietējie novada uzņēmēji, iedzīvotāji, kā arī piedalījās pagastu pārvalžu vadītāji, lai vienotos par pašvaldības lauku ceļiem, kurus Ludzas novada pašvaldība iekļaus prioritāri pārbūvei virzāmo ceļu sarakstā Lauku attīstības programmas pasākuma „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros.

 

Apspriedes sākumā Ludzas novada domes priekšsēdētājas vietnieks attīstības jautājumos Aivars Meikšāns klātesošos informēja par programmu, iepazīstināja ar programmas mērķi, proti, atbalstīt investīcijas publiskās ceļu infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu uzņēmējdarbību un saglabātu apdzīvotību. Viņš uzsvēra, ka šī ir programma, kurā nauda tie dalīta pēc kvotu sistēmas, un nauda tiek piešķirta visam novadam. Finansējumu noteica Zemkopības ministrija, ņemot vērā: kopējo grants ceļu garumu (40%); kopējo dzīvnieku skaitu (30%) un kopējās laukaugu platības (30%). Šīs programmas ietvaros tiek atbalstīta pašvaldību grants ceļu (pašvaldību ceļi bez cietā seguma) būvniecība vai pārbūve. Kopējais Ludzas novadam pieejamais ELFLA finansējums pasākuma ietvaros līdz 2020. gadam ir 1,62 miljoni eiro.

 

Apspriedes laikā uzņēmējiem bija iespēja izteikt savu viedokli par ceļa posmiem, kurus nepieciešams pārbūvēt uzņēmējdarbības atbalstam. Klātesošie izteica viedokļus par prioritārajiem ceļiem uzņēmējdarbības attīstībai, ceļu stāvokli, nepieciešamību ierīkot nobrauktuves un caurtekas, kā arī aktīvi diskutēja par piedāvātajām alternatīvām. Uzņēmēji, kas nepiedalījās apspriedē, pamatotus priekšlikumus var iesniegt Ludzas novada pašvaldībā vai pagasta pārvaldēs līdz šī gada 6. novembrim.

 

Izvirzītie ceļi un ceļu posmi katrā pagastā, kuriem varētu tikt piešķirts ELFLA finansējums, tiks vērtēti un sarindoti prioritārā secībā pēc Ludzas novada pašvaldībā apstiprinātiem ceļu atlases kritērijiem.

 

Ir paredzams, ka ceļu saraksts ar konkrētiem ceļu posmiem tiks precizēts un apstiprināts nākamajā domes sēdē, lai varētu gatavot nepieciešamos dokumentus projektu iesniegšanai un daļu no ceļu posmiem virzīt pārbūvei jau nākamgad.

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti