Vij, Dieviņ, zelta jostu apkārt manai tēvu zemei! 0

Piektdiena, 13 nov 2015, 09:32 Versija drukāšanai

Vij, Dieviņ, zelta jostu apkārt manai tēvu zemei!
Pavisam drīz Latvijas valsti sveiksim dzimšanas dienā. Tas ir svinams un ļoti svinīgs notikums. Par valsti žurnālā „Es mīlu savu Latviju” teikti šādi vārdi: „Es zinu, kur sākas upe: divas pietekas satiekas un veidojas upe, es nojaušu, kā rodas bērniņš: divas šūnas saplūst vienā, kāds tajā iepūš dvēseli, un cilvēks ir tapis. Bet kā dzimst valsts?”.


Vienkāršs jautājums bez viennozīmīgas atbildes, jo atbilde ir katrā no mums, tāpat kā mēs katrs esam valsts daļa, un valsts ir katrā no mums. Bez jebkura no mums – mūsu domām, lūgšanām, darbiem un līdzdalības – mūsu novads nevar iztikt, tāpat kā Latvija nevar pastāvēt bez mums. Šobrīd ir tāds darbīgs pārdomu laiks. Vēlreiz novērtējam mūsu tautas bagātības, to, kas mums pieder, tie ir mūsu cilvēki, darbīgie un visu varošie – tie ir meži, kuri pārsteidz ar savu krāšņo krāsu gammu tieši rudenī, tie ir ezeri, kas mīļi ieskauj mūsu novadu. Pasaule ir brīnumu, pārsteigumu un nepārtrauktas dzejas pilna. Dzeja un mūzika atver īpašas durvis uz cilvēka sirdi.

 

17. novembrī plkst.17.30 aicinām uz sarīkojumu „Vij, Dieviņ, zelta jostu apkārt manai tēvu zemei” Ludzas kinoteātra telpās. Kad būs izskanējusi novada domes priekšsēdētājas Alīnas Gendeles uzruna, nodziedāta mūsu kopīgā lūgšana „Dievs svētī Latviju”, godināti novada gada cilvēki ar dziesmu, deju un mūziku valsti svētkos sveiks mūsu pašu mazie un lielie mākslinieki.

 

18. novembrī – Latvijas dzimšanas dienā, aicinām uz kinoteātri, lai kopīgi noskatītos divas filmas. Pirms filmu demonstrācijas jauniešiem plkst.11.00 piedāvājam ņemt aktīvu dalību stencila darbnīcā, ko vadīs Aleksejs Nikitins no dizaina darbnīcas „Valis”. Būs iespēja mūsu dzimto Ludzu parādīt nedaudz interesantākā veidolā caur stencilu. Jaunieši, esiet aktīvi, nāciet, būs interesanti!

 

Un tad plkst. 14.00 kopīgi noskatīsimies filmu „Pazust Latgalē”, kur parādīts, kā četri galvenie ekstrēmie sporta veidi apvienojas vienreizējā piedzīvojumā te pat savā zemītē – Latgalē.

 

Plkst. 15.00 piedāvājam filmu „Laimes formula”, kurā uzdoti mums visiem zināmi jautājumi: kā būt laimīgam, kā kļūt veselam. Šie jautājumi nevienam nav sveši, bet atbildes mēs meklējam katrs savā veidā. Filmā skatītājs iepazīs četrus cilvēkus un viņu laimes formulas. Visas šīs personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un īpaša saikne ar dabu. Filmā tiksimies ar mūsu novadnieku zāļu tēju speciālistu dakteri Arturu Tereško, slaveno Inesi Ziņģīti, leģendārā aktiera Ēvalda Valtera dēlu Raiti Valteru, Noras Ikstenas tēvu Jāni Rubeni.

 

Katras filmas ilgums 1 stunda, ieeja brīva.

 

Sveicot ikkatru Valsts dzimšanas dienā, no sirds novēlu lepoties ar savu valsti, godāt savu valodu, mīlēt savu zemi un līdzcilvēkus!

 

Uz tikšanos sarīkojumos!

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti