Atklāts atjaunotais Vasargelišķu skatu tornis 0

Pirmdiena, 23 nov 2015, 15:15 Versija drukāšanai

Atklāts atjaunotais Vasargelišķu skatu tornis
Valsts svētku nedēļā Naujenes pagastā, dabas parka “Daugavas loki” teritorijā, svinīgi tika atklāts ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu būvētais Vasargelišķu skatu tornis, kurš renovācijas laikā divus gadus apmeklētājiem bija slēgts. Jaunais tornis ir kā dāvana Daugavpils novadam un dabas parka apmeklētājiem Latvijas dzimšanas dienā.


Pasākuma laikā klātesošos uzrunāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Dabas aizsardzības pārvaldes, Daugavpils novada domes un Naujenes pagasta pārvaldes vadītāji. Svinīgi pārgriežot lentītes, svētku apmeklētāji varēja uzkāpt jaunajā skatu tornī, kas kļuvis par diviem metriem augstāks. Vasargelišķu torņa skatu vietā paveras burvīga ainava - te skatāms Rozališku loks, kas atainots uz 10 latu naudaszīmes.

 

“Vasargelišķu skatu tornis atrodas mūsu novada skaistākajā vietā – dabas parkā “Daugavas loki”, kas ir nozīmīga dabas dota vērtība. Ne velti, šī vērtība tika nosargāta Atmodas laikā, ir iekļauta UNESCO Kultūras mantojuma sarakstā un mēs par to nepārtraukti gādājam. Vēlos pateikties ikvienam, kas rūpējās par šī torņa atjaunošanu, lai mūsu iedzīvotājiem un tūristiem atkal būtu iespēja baudīt krāšņo dabas ainavu,” uzrunā pateicās Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

 

“Latvijas sabiedrība ir pelnījusi šo torni, jo te ir vērts braukt, skatīties un sajust Daugavas varenību un skaistumu,” par paveikto priecājās Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas direktore Anda Zeize. ” Dabas aizsardzības pārvalde šogad turpina dabas tūrisma infrastruktūras attīstību teju visā Latvijā. Paraugoties Daugavai pāri, mēs varam redzēt Vecsalienas pagasta Lazdukalnā otru ekspluatācijā nodotu torni. Mūsu mērķis ir attīstīt arī Daugavas kreiso krastu, lai cilvēki varētu izbaudīt abus krastus.”

 

Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne neslēpa, ka iedzīvotāji un tūristi jau sen gaidīja šo brīdi, jo Vasargelišku skatu tornis ir vispieprasītākais tūrisma objekts Naujenē, kas tiek apmeklēts visu gadu. Jāatzīmē, ka līdztekus noslēdzas darbi pie Dinaburgas takas atjaunošanas. Līdz novembra beigām dabas parka “Daugavas loki” teritorijā tiks uzstādīti 13 informatīvi stendi un 30 robežzīmes, kā arī tiks uzstādītas norādes zīmes.

 

0
Autors:Elza Timšāne / daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti