Daugavpils novads piedalījās tūrisma izstādē “Balttour 2016” 0

Otrdiena, 09 feb 2016, 14:47 Versija drukāšanai

Daugavpils novads piedalījās tūrisma izstādē “Balttour 2016”
No 5. līdz 7. februārim Ķīpsalas starptautiskā izstāžu centra telpās jau 23. reizi pulcējās tūrisma nozares profesionāļi un ceļotgribētāji starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2016”. Daugavpils novads tika prezentēts vienotajā Latgales stendā, Daugavpils novada aģentūrai “TAKA” sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūru.


Daugavpils novads prezentēja gan pazīstamus un iecienītu, gan jaunus tūrisma produktus. Šogad Daugavpils novadā tika atjaunoti trīs ievērojami tūrisma objekti, kas atrodas dabas parka „Daugavas loki” gleznainajā teritorijā. Tūristi ir laipni gaidīti izstaigāt Dinaburgas pils taku, uzkāpt Vasargelišķu skatu tornī un iepazīties ar vecticībnieku kultūru Slutišķu sādžā.

 

Īpaši liela interese izstādes laikā bija par aktīvās atpūtas iespējām uz ūdens un velosipēdiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem šī gada 29.maijā ir iespēja piedalīties aizraujošā tūrisma triatlonā, kas tiek rīkots trešo gadu pēc kārtas Daugavas loku dabas parkā, vienā no skaistākajiem Daugavas posmiem. Triatlonā būs iespēja sacensties airēšanā, riteņbraukšanā, skriešanā, kā arī papildināt savu redzesloku novada pārzināšanā. Triatlons nav profesionālas sacensības, piedalīties var jebkurš aktīvs cilvēks, izveidojot komandu kopā ar draugiem vai ģimeni, nepieciešams tikai velosipēds un labs garastāvoklis.

 

Izstādes apmeklētājiem tika piedāvāti ekskursiju maršruti, kuri orientēti uz Daugavpils novada iepazīšanu, tostarp ir arī divi jaunie maršruti - „Pa Pirmā pasaules kara bunkuriem” un „Pusdienas pie turīgajiem vecticībniekiem”, kuri ir izstrādāti sadarbībā ar Medumu pamatskolu, Sventes muižu, Naujenes novadpētniecības muzeju un ēdināšanas uzņēmumu „Vest D”.

 

Izvēloties pirmo maršrutu, ekskursanti varēs sajust Pirmā pasaules kara laiku atmosfēru. Gida pavadībā tiek piedāvāta iespēja apskatīt vācu karavīru veidotos betona bunkurus, iespaidīgas lielgabalu un munīcijas novietnes, ierakumu nebeidzamos līkločus, kā arī iepazīties ar karavīru ikdienas priekšmetiem no vairākām privātkolekcijām Medumos un militārās tehnikas privātkolekcijas Sventē. Programmas noslēgumā ekskursanti tiek aicināti ieturēt maltīti īpašā frontes atmosfērā – kara lauka virtuvē.

 

Otrajā maršrutā ekskursanti tiek aicināti apmeklēt Slutišķu vecticībnieku sādžu, kas atrodas gleznainajā Daugavas ielejas ielokā. Šeit skatāma ārpusmuzeja ekspozīcija „Slutišķu vecticībnieku lauku sēta”, kas dod iespaidu par vecticībnieku kultūru, sadzīvi un tradīcijām. Šeit viesi tiek aicināti pie saimnieku galda, lai nogaršotu sādžā iecienītākos ēdienus. Pēc ekskursantu velēšanās, maršruts var būt papildināts ar Naujenes novadpētniecības muzeja un Vasargelišķu skatu torņa apmeklējumu vai pastaigu pa Dinaburgas pils taku.

 

“Balltour 2016” izstādē, BalticTravelnews.com sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, pasniedza balvas labākajiem tūrisma nozares profesionāļiem. Šogad divas balvas tika pasniegtas tūrisma profesionāļiem no Daugavpils - Lolitai Kozlovskai, kas ieguva balvu nominācijā ‘’Tūrisma informācijas centra vadītājs 2015” un Ivaram Magazeinim, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra gidam, kas uzvarēja jaunajā nominācijā “Tūrisma gids 2015”.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti