Iepriecini, un tev būs priecīgāk 0

Ceturtdiena, 30 jūn 2016, 10:03 Versija drukāšanai

Iepriecini, un tev būs priecīgāk
Nav noslēpums, ka mūsdienu sabiedrībā ir daudz sasāpējušu problēmu – dzīvojam steidzīgā, stresa pilnā laikmetā, esam pieraduši, ka dažādas sabiedrības grupas un paaudzes norobežojas viena no otras, daudz retāk radoši izpaužamies un daudz neveselīgāk dzīvojam.


Lai bērniem un viņu vecākiem parādītu ceļu uz mierīgu, atvērtu, kustīgu, veselīgu un radošu ikdienu, Ludzas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) ar Ludzas novada pašvaldības finansiālu atbalstu jūnijā organizēja vasaras radošo darbnīcu “Iepriecini, un tev būs priecīgāk”. Darbnīcai bija radoši–mākslinieciska un sociāli terapeitiska ievirze un tā notika 5 dienu garumā (š.g. 15. – 17. jūnijā un 20. – 21. jūnijā).

 

Pateicoties daudzu BJC pedagogu (Ruta Zviedre, Ināra Mikažāne, Natālija Losāne, Sarmīte Stapule) un eksterno pedagogu (Jolanta Znotiņa, Dace Tihovska, Mārīte Lipska) ieguldījumam, darbnīcas programma bija ļoti daudzveidīga: bērniem tika piedāvāti gan kustību vingrinājumi, žonglēšana un psihomotoriskās spēles, gan tautiskas rotaļdejas un deja ar žonglēšanas elementiem, gan dažādi neverbālās komunikācijas uzdevumi jeb saskarsme bez vārdiem, tūrisma zīmju apguve un zīmju valodas pamati, arī vizuālā māksla un rokdarbi, sarunas un radoši uzdevumi par veselīga dzīvesveida un uztura jautājumiem, un pat kulinārijas nodarbība.

 

Darbnīcas dalībnieki šīs prasmes apguva intensīvā piecu dienu programmā, vienlaikus trenējoties apgūto nodot tālāk.

 

Radošo darbnīcu otrajā dienā, 16. jūnijā, bērni viesojās biedrības „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” rīkotajā vasaras nometnē bērniem ar īpašām vajadzībām atpūtas kompleksā „Rāzna”, kur iepriecināja bērnus un viņu vecākus ar savu priekšnesumu, mācīja tos žonglēt un radoši darboties ar dažādiem priekšmetiem, vadīja kustību rotaļas, tādējādi nepiespiestā veidā mācoties sarunāties un saprasties ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

 

19. jūnijā lielākie un pieredzējušākie darbnīcas dalībnieki viesojās Isnaudas Tautas namā, kur uzstājās ar īsu priekšnesumu un žonglēja kopā ar Bērnības svētku viesiem.

 

Savukārt 20. jūnijā jaunākie darbnīcas dalībnieki viesojās PII “Rūķītis”, kur uzstājās ar pasaku “Sarkangalvīte un vilks”, kā arī radoši darbojās kopā ar pirmsskolas vecuma bērniem.

 

21. jūnijā, noslēdzot vasaras radošo darbnīcu, bērni kopā ar vecākiem un biedrības “Līdzdalībai nav vecuma” pārstāvjiem viesojās Ludzas novada sociālās aprūpes centrā “Ludza”, kur uzstājās aprūpes nama senioriem. Pateicoties sadarbībai ar biedrību „Līdzdalībai nav vecuma”, bērni jau pasākuma gatavošanas procesā sadarbojās ar senioriem – kopīgi gatavoja dekorācijas, žonglēšanas priekšmetus un cienastu SAC “Ludza” klientiem. Pasākumu noslēdza kopīgs pikniks.

 

Liels paldies Ludzas novada pašvaldībai par piešķirto finansiālo atbalstu projekta norisei, Ludzas novada BJC vadībai un pedagogiem – par palīdzību projekta norisē un transportu radošās darbnīcas izbraukuma dienām, biedrības “Līdzdalībai nav vecuma” vecmāmiņām – par uzdāvināto krāšņo paklāju bērnu nodarbībām un nesavtīgo palīdzību nodarbībās! Paldies arī Borisa un Ināras Teterevu fondam par iespēju bagātināt dārza svētku piknika galdu radošās darbnīcas noslēguma pasākumā SAC “Ludza”. Paldies visiem vecākiem!

 

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti