Jaunatnes lietu atbildīgie apgūst jaunas metodes 0

Ceturtdiena, 14 jūl 2016, 13:20 Versija drukāšanai

Jaunatnes lietu atbildīgie apgūst jaunas metodes
Piecpadsmit Daugavpils novada jaunatnes lietu atbildīgie apguva jaunas darba metodes divu dienu apmācībās “Motivējošs stimuls caur praktisku darbošanos ar jaunu ideju un pieeju atrašanu” Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā “Ilgas”, kur Māris Resnis, aktīvo programmu vadītājs, komandas veidošanas treneris, jauniešu projektu virzītājs, iepazīstināja darbiniekus ar metodēm, kas ir dinamiskas un balstītas uz neformālās un pieredzes izglītības principiem un pieejām.


Daugavpils novada domes Izglītības pārvalde, sadarbībā ar Dienvidlatgales Pašvaldību mācību centru, organizēja apmācības, kas palīdzēs atbalstīt un pilnveidot katra jaunatnes darbinieka attīstību un izaugsmi, piedāvājot izmēģināt un apgūt dažāda veida rīkus un metodes darbā ar jauniešiem.

 

Darbs ar jauniešiem novadā notiek jau vairāk nekā piecus gadus, kuru laikā tika organizēti daudzi pasākumi, realizēti vairāki projekti, nomainītas vairākas gan jauniešu, gan jaunatnes darbinieku paaudzes. Apmācības tika lielākoties tendētas uz praktisku darbošanos un katra darbinieka darba pieredzes izzināšanu, veidojot diskusijas.

 

Divu dienu laikā darbinieki iepazinās ar tādām darba tēmām kā praktiskie izzinošie uzdevumi par motivāciju, stimuliem un vajadzībām gan personiskajā, gan profesionālajā līmenī - jaunatnes darbā, radošuma un inovāciju metodes un pieejas, radot un veidojot dažāda veida aktivitātes un mācību uzdevumus, radošumu rīku praktiska izmantošana un pielietošana, stāstu stāstīšana kā viens no efektīvākajiem veidiem, kā saprast savu un citu dziļāko motivāciju un iekšējā potenciālā apzināšanu un izmantošanu savai izaugsmei un attīstībai, piedzīvojumu un āra dzīves izglītības pieejas un metodes darbā ar jauniešiem, koncepti, galvenie mācību virzieni un praktiskie uzdevumi vietējā apkārtnē – dabā.

 

Pētot un analizējot piedāvātās darba metodes, tika izmēģināti daži vingrinājumi, kas noder ne tikai darba komandas stiprināšanai un saliedēšanai, bet arī darbā ar jauniešiem, piedāvājot šos rīkus jauniešu nometnēs, neformālajās tikšanās reizēs un pasākumos, popularizējot un aktualizējot neformālās izglītības darba metodes darbā ar jauniešiem.

 

Apmācības sniedz iespēju jaunatnes darbiniekiem dalīties savā pieredzē, pielāgot jaunās metodes savā darbā ar jauniešiem. Izglītības pārvalde pateicas Daugavpils Universitātei par darbību un iespēju realizēt apmācības studiju un pētniecības centrā “Ilgas”.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti