“Radoši jaunieši dzimtajai Latvijai!” Skrudalienā 0

Piektdiena, 05 aug 2016, 16:51 Versija drukāšanai

“Radoši jaunieši dzimtajai Latvijai!” Skrudalienā
Kā jebkuram Latvijas iedzīvotājam, arī Skrudalienas pagasta jauniešiem šogad radās iespēja piedalīties Latvijas simtgades svinību sagatavošanā. Pateicoties Daugavpils novada domes izsludinātā projektu konkursa “Uzlabosim savu ikdienu!” atbalstam, mūsu jaunieši pilnā sparā īsteno projektu “Radoši jaunieši dzimtajai Latvijai!” ar kopējo finansējumu 699,25 eiro apmērā.


Projekta mērķis - ar radošu pieeju stiprināt Skrudalienas pagasta jauniešu nacionālo identitāti, apzinot sevi par būtisku Latvijas valsts sabiedrības daļu, vienlaicīgi apgūstot jaunas prasmes jauniešu lietderīgai brīvā laika pavadīšanas dažādošanai un pilnveidei.

 

Jau no 1. jūnija jaunieši aktīvi darbojas, lai izpildītu projektā izvirzītos uzdevumus un galarezultātā veiksmīgi sasniegtu nosprausto mērķi. Kopīgā sapulcē tika sastādīts turpmākā darba plāns, sadalīti pienākumi, izrunāti visi priekšlikumi un idejas par gaidāmajām projekta aktivitātēm. Uz doto brīdi jaunieši jau ir iegādājušies visu nepieciešamo inventāru, proti, darba galdus, darba rīkus un materiālus. Līdz 30. septembrim tiks organizētas meistarklases “Brīnumi no koka”, kuru laikā jaunieši apgūs meistarību darbā ar koku. Projekta noslēgumā plašākai sabiedrībai būs prezentēti jauniešu darbi – 5 dažādi koka suvenīri, no kuriem viens tiks izvēlēts kā makets Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai paredzētu dāvanu izgatavošanai. Šādus suvenīrus turpmāk jaunieši izgatavos, lai par godprātīgu darbu Latvijas dzimšanas dienā apsveiktu pagasta iedzīvotājus. Protams koka suvenīri tiks izgatavoti arī citiem svētkiem, taču galvenā ideja ir cienīgi sagatavoties Latvijas simtgadei.

 

Vienlaicīgi ar darbu darbnīcā, jaunieši pēta arī Skrudalienas pagasta vēsturiskās vietas, kurām ir sakars ar Latvijas dibināšanu un citiem tās vēstures faktiem. Visus izpētītos faktus iemūžināsim fotogrāfijās, kas jau kā tradīcija Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā tiks izvietotas Skrudalienas pagasta Kultūras nama mazajā zālē.

 

Pateicoties projektam, jaunieši, kas dzīvo pierobežā un pēc nacionāla sastāva pārstāv dažādas tautības, spēcinās savu piederības sajūtu Latvijas valstij, kā arī pilnveidos brīvā laika pavadīšanas iespējas Skrudalienas pagastā.

 

Jaunieši izsaka lielu pateicību Daugavpils novada domei un Skrudalienas pagasta pārvaldei par sniegto atbalstu savu ideju īstenošanā, par iespēju pilnveidot savas zināšanas un radošas prasmes, kā arī iesaistīties sava pagasta attīstībā!

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti