Purvciemā no mātes narkomānes un rūpēs par bērnu neieinteresēta tēva nošķir zīdaini 0

Trešdiena, 22 feb 2017, 14:05 Versija drukāšanai

Purvciemā no mātes narkomānes un rūpēs par bērnu neieinteresēta tēva nošķir zīdaini
Rīgā sociālās aprūpes centrā nācies nogādāt zīdaini, kura māte bijusi narkotiku reibumā, tēvs nav vēlējies uzņemties rūpes par mazuli un pametis ģimenes mājvietu, un labvēlīgs bērnam nav bijis arī pēcāk apsekotais vecvecāku piesmēķētais dzīvoklis, aģentūru BNS informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).


RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki 18.februāra rītā atkārtoti devās apsekot kādu dzīvokli Purvciemā, kur iepriekšējās dienas vakarā tika saņemta informācija no sociālā darbinieka par agresīvi noskaņotu tēvu, kurš, iespējams, nav spējīgs parūpēties par savu nesen dzimušo zīdaini.

 

Pirmās dzīvokļa apsekošanas laikā sastapts bērna tēvs, kurš uzvedās mierīgi un policistus labprātīgi ieaicināja dzīvoklī, lai viņi varētu pārliecināties par zīdaiņa drošību. Jautājot, kur atrodas bērna māte, vīrietis skaidroja, ka viņa aizgājusi ar draudzenēm izklaidēties. Mājokļa apskates laikā zīdainim apdraudējums netika konstatēts.

 

Tomēr, pārbaudot vīrieša datus, konstatēts, ka viņš ir izsludināts meklēšanā. Sazinoties ar meklēšanas iniciatoru, noskaidrots, ka vīrieti nav nepieciešams aizturēt, bet viņam ir jānodod pavēste.

 

Lai pārliecinātos par zīdaiņa uzturēšanās apstākļiem, policisti nolēma atkārtoti apsekot dzīvokli nākošās dienas rītā. Dzīvokļa durvis atvēra tēvs. Ieejot mājvietā, sastapta arī bērna māte, kura sēdēja uz gultas. Sievietes vizuālais izskats liecināja, ka viņa, iespējams, atrodas narkotisko vielu reibumā un ilgstoši nav gulējusi. Sieviete uzvedās apātiski, taču paskaidroja, ka bijusi izklaidēties un tikai piecos rītā pārradusies mājās. Policisti lūdza bērna mātei uzrādīt abas rokas, uz vienas no tām bija svaigas dūriena pēdas vēnu apvidū. Tāpat uz abām rokām bija suicīda rakstura rētas.

 

Tikmēr bērna tēvs, neskatoties uz policistu aizrādījumiem, apģērbās un grasījās doties prom. Vīrietim izskaidrots, ka bērna māte šādā stāvoklī nav spējīga par bērnu parūpēties, tomēr vīrietis bērnu atstāja un aizgāja.

 

No sievietes noskaidrota vecvecāku dzīvesvietas adrese, lai pārliecinātos vai viņi var uzņemties rūpes par bērnu. Informācija nodota dežūrdaļai, kura uz norādīto dzīvesvietu nosūtīja autopatruļu. Apsekošanas laikā konstatēts, ka vecvecāku dzīvoklis ir piesmēķēts un nav labvēlīgs bērnam.

 

Gaidot informāciju no otras ekipāžas par apsekošanas rezultātiem, sieviete nomainīja zīdainim autiņbiksītes, taču neveica visus nepieciešamos higiēnas pasākumus. Policisti uz zīdaiņa ādas pamanīja vairākus iekaisumus. Tāpat bērns bija ģērbts mitrās drēbēs. Kārtības sargi deva norādījumus zīdaini nekavējoties pārģērbt. Visu šo darbību laikā bija redzams, ka sieviete nav spējīga aprūpēt savu bērnu.

 

Lai pārliecinātos par zīdaiņa veselības stāvokli, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Pēc medicīniskās apskates izsaukta vēl viena ekipāža un noformēts lēmums par bērna nošķiršanu no ģimenes un nogādāšanu drošā vidē, sociālā aprūpes centrā.

 

Savukārt bērna māte aizturēta un nogādāta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspertīzes veikšanai.

 

Par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. Tāpat lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

0
Autors:BNS
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti