"Delfi": Digitālās reklāmas tirgus izaugsme šogad varētu svārstīties no 7,5% līdz 9,5% 0

Sestdiena, 30 sep 2017, 14:45 Versija drukāšanai

"Delfi": Digitālās reklāmas tirgus izaugsme šogad varētu svārstīties no 7,5% līdz 9,5%
Digitālās reklāmas tirgus izaugsme šogad varētu svārstīties robežās no 7,5% līdz 9,5%, aģentūrai LETA prognozēja ziņu portāla "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.


Ņemot vērā, ka Latvijas Reklāmas asociācijas dati par pirmo pusgadu nav vēl apkopoti, Kuzikovs sacīja, ka pašlaik nav iespējams pateikt, kā attīstījies digitālo mediju tirgus kopumā. Tomēr viņš norādīja, ka pašlaik veidojas priekšstats, ka tirgus kopumā aug un vismaz lielākie tirgus dalībnieki 2017.gadu noslēgs ar plusa zīmi pret iepriekšējo.

 

"Konkrēti AS "Delfi" pirmajā pusgadā ir izdevies palielināt ienākumus par 14%, bet es tomēr uzskatu, ka tas ir saistīts ar "Delfi" līdera pozīciju starp ziņu medijiem. Kopīgais tirgus pieaugums būs aptuveni 7,5 līdz 9,5%," sacīja "Delfi" valdes priekšsēdētājs.

 

Viņš skaidroja, ka šogad tirgus izaugsmi veicinās izmaiņas reklāmdevēju budžetos un fokusa maiņa no televīzijas uz internetu, cenu pieaugums medijos, kā arī fiziskās reklāmas noliktavas samazināšana, jo cilvēki interneta lietošanai arvien vairāk priekšroku dod mobilajam tālrunim.

 

Pēc Kuzikova teiktā, pašlaik turpina augt mobilās reklāmas apjoms, kas šogad, visticamāk, dubultosies. Viņaprāt, tas skaidrojams ar to, ka arvien vairāk reklāmdevēju pielāgo savas mājaslapas mobilajai videi un ka turpina pieaugt mediju patēriņš interneta lietotāju vidū, kas, savukārt, būtiski palielina interneta lapu skatījumu skaitu.

 

Vienlaikus viņš skaidroja, ka līdz ar ekonomikas uzlabošanos, parādās vairāk reklāmdevēju, kas domā ne tikai par pārdošanas apjomiem, bet arī par savu tēlu, tāpēc medijos arvien vairāk parādās tā dēvētās "satura projektu" reklāmas.

 

Kuzikovs sacīja, ka šogad daudziem portāliem, tostarp "Tvnet", "Diena", "Jauns.lv", "Inbox.lv" tika mainīts dizains, tādējādi tos padarot draudzīgākus mobilā interneta lietotājiem. "Arī "Delfi" nav izņēmums – šogad responsīvam dizainam tika pielāgoti astoņi "Delfu" e-žurnālu zīmoli," uzsvēra portāla valdes priekšsēdētājs.

 

Pašlaik viens no izaicinājumiem, ar kuriem interneta mediji ikdienā saskaras, ir cīņa ar reklāmas bloķēšanas internetā programmatūras "Adblock" lietotājiem. Tāpat nozarē aktuāls jautājums ir reklāmas cenu palielināšana, jo tās Latvijā ir zemākas ne tikai par Igaunijas, bet arī Lietuvas reklāmas cenām. "Šis ir pirmais gads, kad notika reāla inflācija, un nākamgad šī tendence tikai turpināsies," prognozēja Kuzikovs.

 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka interneta medijiem patlaban izaicinājumu vidū ir pielāgošanās jaunajai mediju videi laikā, kad satura patēriņš telefonā kļūst līdzvērtīgs patēriņam no datoriem. Kuzikovs sacīja, ka arī jaunu reklāmas formātu ieviešana, kas vairāk saistīta ar satura mārketingu, un lielāka viedreklāmu ("programmatic") ierīču izmantošana interneta medijiem ir aktuāli risināmi jautājumi.

 

Jau vēstīts, ka ziņu portāls "Delfi" pērn strādāja ar 3,395 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 207 319 eiro apmērā.

 

"Delfi" 2015.gadā strādāja ar 3,052 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 79 464 eiro apmērā.

 

"Delfi" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 42 686 eiro. AS "Delfi" darbojas "Delfi" uzņēmumu grupā, kas pieder Igaunijā bāzētajai mediju grupai "Ekspress Grupp".

 

"Delfi" valdes priekšsēdētājs ir Konstantīns Kuzikovs, valdes locekļi - Anatolijs Golubovs un Ingus Bērziņš.

 

AS "Delfi" pieder 100% daļas SIA "Cālis.lv", kuru tā no Igaunijā reģistrētā uzņēmuma "Nextmedia Baltic" iegādājās 2013.gadā.

0
Autors:LETA
Foto:burst.shopify.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti