"Sadales tīkla" vadītājs Pinkulis atkāpies no amata 0

Ceturtdiena, 02 nov 2017, 06:00 Versija drukāšanai

"Sadales tīkla" vadītājs Pinkulis atkāpies no amata
No amata atkāpies AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, kura atbildību lietā par iespējamu krāpniecību ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) rosināja izvērtēt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).


Kā liecina AS "Latvenergo" paziņojums biržai "Nasdaq Riga", Pinkulis iesniegumā, kas adresēts uzņēmuma akcionāru sapulcei, savu lēmumu pamato ar atbildības uzņemšanos par trūkumiem uzņēmuma iekšējo normatīvu kontrolē un "Sadales tīkla" kolektīvam novēl realizēt uzsāktās programmas tīkla modernizācijā un efektivitātes paaugstināšanā.

 

"Sadales tīkla" akcionāru sapulce trešdien izskatījusi Pinkuļa iesniegumu par atkāpšanos no amata un pieņēma lēmumu par viņa atsaukšanu no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas.

 

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam "Sadales tīkla" valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja būs Priedīte, kura "Sadales tīkla" valdē strādā kopš 2016.gada. Iepriekš Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS "SEB banka", kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību.

 

Par vakantajām "Sadales tīkla" valdes locekļu pozīcijām tiks rīkots atklāts konkurss.

 

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā no "Sadales tīkla" valdes locekļa amata atkāpās Rolands Lūsveris, kurš atstās arī uzņēmuma attīstības direktora amatu un pārtrauks darba tiesiskās attiecības ar kompāniju. Šādu soli Lūsveris spēra, uzņemoties atbildību par pieslēgumu procesa pārraudzību un izmeklēšanā konstatētajām nepilnībām elektrostaciju pieslēgšanas procesu kontrolē.

 

"Lūsveris kopš šā gada 26.oktobra vairs nav "Sadales tīkla" valdes loceklis, jo viņa iesniegumu par atkāpšanos 25.oktobrī pieņēma akcionāra sapulce. Ņemot vērā, ka, izmantojot Darba likumā noteiktās darbinieka tiesības, šobrīd Lūsveris ir prombūtnē, viņa apstiprinājumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar "Sadales tīklu" uzņēmuma valde saņēma elektroniski un mutiski šodien. Formalitātes par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tiks nokārtotas tuvākajās darba dienās," aģentūrai LETA pavēstīja "Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova.

 

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrija iesnieguma sākusi kriminālprocesu par "Sadales tīkla" un SIA "Rīgas enerģijas" rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

 

Ekonomikas ministrs Ašeradens rosināja izvērtēt Pinkuļa atbildību lietā par iespējamu krāpniecību OIK lietā. "Pinkuļa atbildība ir jāvērtē, jo Ekonomikas ministrijas (EM) izvērtējums liecina, ka iespējami OIK krāpšanās gadījumi nebija atsevišķi, bet gan sistēmiski, kas nav pieņemami," uzsvēra Ašeradens.

 

Aizdomās turētā statuss patlaban nevienai personai nav piemērots.

0
Autors:LETA
Foto:Evija Trifanova/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti