Ģimenes ārsti lems par tālāko rīcību saistībā ar e-veselību, līgumiem ar NVD un streiku 0

Piektdiena, 01 dec 2017, 10:00 Versija drukāšanai

Ģimenes ārsti lems par tālāko rīcību saistībā ar e-veselību, līgumiem ar NVD un streiku
Šodien plkst.14 Rīgā, viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija", Elizabetes ielā 55, notiks Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) biedru sapulce, aģentūru LETA informēja asociācijas prezidente Sarmīte Veide.


Šodien ģimenes ārsti spriedīs par ģimenes ārstu pakalpojumu ietvaru 2018.gadā un par e-veselības sistēmas lietošanas iespējām ģimenes ārsta praksē, tiks uzklausīti kolēģu un speciālistu atzinumi par e-veselības sistēmas darbības izpēti, kā arī apspriesti Vispārējās datu aizsardzības regulas prasību ieviešanas jautājumi gan e-veselības sistēmā, gan ģimenes ārstu praksēs.

 

Tāpat ģimenes ārsti lems par nepieciešamo rīcību viņu kā strādājošo tiesību aizsardzībai, tostarp par streika tālāku norisi.

 

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Veide, ģimenes ārsti saņēmuši Nacionāla veselības dienesta (NVD) aicinājumu parakstīt līgumus par pakalpojumu sniegšanu 2018.-2020.gadā, tomēr tie nesatur būtisku līguma sastāvdaļu - par pakalpojumiem paredzētās samaksas apmēru.

 

Viņa norādīja, ka ģimenes ārsti saņēmuši arī aicinājumu parakstīt līgumu par e-veselības lietošanu. Dienests lūdz tā atsūtītos līgumus parakstīt dažu dienu laikā.

 

Veide uzskata, ka līgumus NVD ir sagatavojis vienpusēji, bet ģimenes ārsta tiesības un tiesiskās intereses šajos līgumos nav ietvertas. "Prasības parakstīt vienas puses sastādītu līgumu, kurā tiek nodrošinātas tikai vienas līgumslēdzējpuses intereses, ir pretrunā līgumu brīvības principam, kura ievērošanas obligātumu paredz Valsts pārvaldes iekārtas likums un citi saistošie tiesību akti," uzsvēra LĢĀA prezidente.

 

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) iepriekš informēja, ka tieši e-veselības sistēmas lietošanas līguma noslēgšana ir priekšnosacījums, lai ārstniecības iestāde varētu noslēgt līgumu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Obligāta e-veselības lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām jāsāk no 2018.gada 1.janvāra.

 

VM informēja, ka novembra beigās līgumi tiks izsūtīti primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, pēc tam arī sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu un stacionāro pakalpojumu sniedzējiem.

 

Pēc VM paustā, lai samazinātu administratīvo slogu, primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas līgumu turpmāk plānots slēgt trīs gadu periodam. Lai informētu par finansējumu nākamajam gadam, NVD ik gadu pēc likuma par valsts budžetu izsludināšanas katram līgumpartnerim sūtīs finanšu paziņojumu. Savukārt 2018.gada prognozējamo finansējumu NVD norādīs gan līguma pavadvēstulē, gan pēc budžeta pieņemšanas ar mērķi nodrošināt pārejas periodu. Līdzšinējā kārtība paredzēja ikgadēju līguma grozījumu veikšanu vai līguma noslēgšanu no jauna.

0
Autors:LETA
Foto:Oles kanebckuu

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti